Martin holder jul for familier uden overskud: Det betyder alt for mig, at børnene bliver glade

De sidste tre år har Martin Ravn fra Nykøbing Falster holdt fest juleaften for familier uden så mange penge. Der er gaver til alle børnene.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Juleaften bliver der delt julegaver ud og tændt juletræer til tre helt særlige julefester i Nykøbing Falster, Nakskov og Vordingborg.

Festerne er tiltænkt familier, der ikke har så mange penge, og hvor der derfor ikke er så meget overskud til at fejre julen og købe gaver til børnene.

quote Det betyder alt for mig, at børnene bliver glade på den her juleaften. Det er alt

Martin Ravn, Nykøbing Falster

Bag arrangementerne står Martin Ravn fra Nykøbing Falster og foreningen ”For Børnenes Skyld”. Det er tredje år, han arrangerer julefest, men første år hvor festen foregår i mere end én by.

- Jeg vil gerne give de familier, som ikke har frygtelig mange penge, en god jul. Så deres børn kan komme tilbage efter juleferien og være glade og fortælle deres kammerater, at de har haft en rigtig god juleaften, siger Martin Ravn. 

Læs også
Nancy inviterer 100 fattige og ensomme til juleaften
Læs også
Nancy inviterer 100 fattige og ensomme til juleaften

- Det betyder alt for mig, at børnene bliver glade på den her juleaften. Det er alt.

Kan sende gaveønsker

Han vil nemlig gerne give børnene det, han selv savnede som barn.

- Jeg kommer fra en familie, der ikke har så forfærdelig mange penge. Og jeg ville ønske, der havde været sådan et projekt her, så vi kunne have været med til det. Det kunne have været rigtig dejligt, siger arrangøren.

quote Jeg ville ønske, der havde været sådan et projekt her, så vi kunne have været med til det

Martin Ravn, Nykøbing Falster

De tre julefester begynder med klippe-klister, juletræspyntning og æbleskiver klokken 15 juleaftensdag, og så er der ellers middag, dans om juletræet og gaver. Børnene kan nemlig på forhånd fortælle Martin Ravn, hvad de ønsker sig, og så køber han en gave til hver af dem.

- Bare det at se dem åbne deres gaver, det er simpelthen de tre-fire måneders arbejde værd, siger han. 

Juletræ
Læs også
Alene til jul? Majbritt og familien åbner deres hjem
Juletræ
Læs også
Alene til jul? Majbritt og familien åbner deres hjem

Frivillige donerer penge

Pengene til projektet kommer fra fonde og fra kontingenter i foreningen. Og så er der også lige 20 frivillige og en masse andre mennesker, der har doneret alt fra penge til mad og småkager.

- Juleaften bliver rigtig hyggelig. Det er lige som en kæmpestor familiejuleaften med en hel masse folk. Der er god mad, æbleskiver, klippeklistre, juletræ… Jamen, der er alt det, som en familiejuleaften går ud på. Der er bare lige flere mennesker med, siger Martin Ravn.

quote Bare det at se dem åbne deres gaver, det er simpelthen de tre-fire måneders arbejde værd

Martin Ravn, Nykøbing Falster

I år er der plads til 160 deltagere, og der er fortsat ledige pladser. Og du behøver ikke kunne bevise, at du ikke har råd til at holde jul selv – du skal bare have lyst til at fejre jul med andre familier.

Hvis du vil deltage i julefesten, kan du ringe til Martin Ravn på telefon 3116 0364. Og hvis man gerne vil støtte foreningen ”For Børnenes Skyld”, kan man læse mere om dem her på Facebook.

Julefesterne slutter klokken 22.


Nyhedsoverblik