Martin Damm stopper som formand for landets kommuner

Kalundborgs borgmester Martin Damm (V) stopper som formand for landets kommuner. Han fortsætter dog indtil marts måned.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Kalundborgs borgmester, Martin Damm (V), siger til dagbladet Nordvestnyt, at han forlader posten som formand for Kommunernes Landsforening (KL).

- Det er nærmest forventeligt, at formandskabet skifter hvert fjerde år, siger Martin Damm.

Dermed får KL ny formand i 2018, og det er allerede aftalt, at det bliver en socialdemokrat. Hvem det bliver, vides ikke endnu.

Ifølge Martin Damm er det ganske logisk, at der kommer et tronskifte.

- Blå blok havde flertal - 9-8 - i KL's bestyrelse efter kommunalvalget for fire år siden. Et flertal, der nu er skiftet til rød bloks fordel, i og med at Dansk Folkeparti mistede en plads til Socialdemokratiet.

- Rød blok vil således fra januar have ni pladser i KL's bestyrelse. Det er der sådan set ikke noget overraskende i på baggrund af det samlede valgresultat forleden.

- Jeg har jo vidst, siden vi stod med det endelige landsresultat på valgnatten, at blå blok og Venstre ikke kunne fastholde formandsposten, siger Martin Damm til Nordvestnyt.

Ny formand kan komme fra Aarhus

Kommunalforsker Roger Buch, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, gav onsdag sit bud på, hvem den nye KL-formand kunne blive.

Han har hidtil haft Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) - nuværende næstformand i KL - som sit bedste bud på en ny formand.

Men efter valgresultatet ved kommunalvalget tirsdag er han ikke længere så sikker.

- Man har en Aalborg-borgmester (Thomas Kastrup-Larsen, red.), der fik et fantastisk godt valg. Det samme i Odense, hvor borgmesteren (Peter Rahbæk Juel, red.) havde stor fremgang.

- Det var også et fint resultat, man fik i Aarhus, men ikke i sammenligning med resultatet i Aalborg og Odense, og det kan godt betyde, at der er andre i spil til den post, sagde Buch.

Men det er ikke givet, at de tre nævnte borgmestre overhovedet ønsker at blive KL-formand.

Hernings Venstre-borgmester, Lars Krarup, har eksempelvis tidligere takket nej til opgaven.

Bestyrelsen i KL konstituerer sig først til marts næste år.


Nyhedsoverblik