Maritimt Folkemøde skal gøre Korsør kendt - åbent hus på flådestation tiltrak flere tusinde

Lørdag var der åbent hus på Flådestation Korsør, og det tiltrak flere tusinde besøgende. Målet er at gøre Korsør kendt for sejlads og søfart.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Når danskere rundt i hele landet tænker på sejlads og søfart, skal de også tænke på Korsør.

Sådan lyder et af målene med det særlige folkemøde og de maritime kulturdage i Korsør, der begyndte tirsdag - og som slutter søndag. Nemlig Maritimt Folkemøde.

Med andre ord vil havnebyen være kendt som et maritimt centrum.

- Korsør er en maritim by. Flåden har altid været i Korsør i en eller anden udstrækning, siger Per Hesselberg, der er chef for Flådestation Korsør.

Lørdag kunne man så opleve et af højdepunkterne til folkemødet. Det skete, da flådestationen ekstraordinært åbnede dørene for tusindvis af besøgende.

 
  Foto: Ida Valsted - TV2 ØST

Det er andet år, at Korsør afholder Maritimt Folkemøde. Noget, der skal sætte Korsør på danmarkskortet, men der er et stykke vej endnu.

- Jeg synes, man er kommet i mål, hvis alle maritime organisationer og virksomheder ringer til os om nogle år, og siger, hvornår er det, der er folkemøde og hvor skal vi stå i år, siger Per Hesselberg.

 
  Foto: Ida Valsted - TV2 ØST

Der er det maritime folkemøde ikke helt endnu, men målet er, at der fremover kommer meget debat om fremtidens maritime Danmark i Korsør.

- Klima for eksempel. Plastik i vores hav. Kan vi gøre et eller andet ved det? Og det blå erhverv har jo også en forpligtelse til at gøre noget ved det. Der er også hele sikkerhedspolitikken, siger John Dyrby Paulsen (S), borgmester i Slagelse Kommune.

Måske fri fadøl kan hjælpe

Debatterne er både for de professionelle og for de almindelige borgere. Men lige dér kniber det lidt endnu.

- Det, jeg synes, der er svært, det er at få folk med i debatterne. Altså få publikum ind i debatteltene og diskutere med os, når vi stiller os op i de her paneldiskussioner. Så vi har en dialog, frem for det er en dialog mellem paneldeltagerne. Det ville også være lækkert, hvis der kom flere unge mennesker, siger Per Hesselberg.

Læs også
Folkemøder spreder sig – nu har Sorø også fået et
Læs også
Folkemøder spreder sig – nu har Sorø også fået et

Men ideen er god, siger nogle af de lokale.

- Jeg synes, det giver god mening. Korsør er kendt for at have havn og liv hernede, og have den her flådestation, som har meget historik, siger Pernille Vang Frandsen fra Korsør.

 
  Foto: Ida Valsted - TV2 ØST

Og borgmesteren er begejstret.

- Vi kan sætte rammerne. Vi kan sige, at vi vil det her, og vi vil det rigtig meget. Vi påskønner det, der er sket og vi vil også gerne være med til at udvikle. Og så ved jeg også godt, at vi skal stille med nogle ressourcer indimellem, siger John Dyrby Paulsen.

Unge folkemøde4
Læs også
Folkemøde på Møn er skudt i gang - de unge vælter ind
Unge folkemøde4
Læs også
Folkemøde på Møn er skudt i gang - de unge vælter ind

Det maritime folkemøde skal være for hele landet og meget gerne puste liv til Korsør.

- Det her er et skridt på vejen til måske noget større og det at trække noget liv til. Og i øvrigt også give et løft til erhvervslivet hernede, siger Kenneth Frandsen fra Korsør.

Og hvis det har knebet med debatniveauet i år, så har flådechefen en mulig løsning.

- Sidste år havde vi en debat ovre på værftet klokken 17, og der var gratis fadøl. Og der var stuvende fuldt, siger Per Hesselberg og griner.


Nyhedsoverblik