Marianne Vind overtager posten i Europa-Parlamentet efter Jeppe Kofod

Som første suppleant bliver det Marianne Vind (S), der skal til Europa-Parlamentet i stedet for den nye udenrigsminister Jeppe Kofod (S).

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hun hang i lygtepælene over store dele af regionen op til Europa-Parlamentsvalget. Hun endte med at få 27.396 stemmer, men fik ikke en plads i parlamentet. Hun blev dog første suppleant i Socialdemokratiet.

Og da Jeppe Kofod (S) nu må forlade sin post i Europa-Parlamentet for at blive udenrigsminister i den nye socialdemokratiske mindretalsregering, bliver det Marianne Vind, som nu bliver medlem i stedet for ham.

- Det er meget uvirkeligt, men jeg er så glad for, at jeg nu skal til Bruxelles og kæmpe for et bedre arbejdsmiljø og knokle for den grønne omstilling, siger Marianne Vind til Altinget.dk

Ny form for politik

Marianne Vind er 48 år og har været næstformand i HK/Privat gennem de sidste otte år. Da hun valgte at stille op til Europa-Parlamentet, sagde hun sit job op. Dengang sagde hun til HK.dk

quote Jeg er så glad for, at jeg nu skal til Bruxelles og kæmpe for et bedre arbejdsmiljø og knokle for den grønne omstilling

Marianne Vind (S), medlem af Europa-Parlamentet

- Jeg har været aktiv i fagbevægelsen, siden jeg var helt ung. Og jeg synes, det har været fantastisk at være med til at skabe et bedre arbejdsliv lokalt ude på arbejdspladserne. Men nu synes jeg, tiden er inde til at prøve en ny form for politik.

Jeppe Kofod var også gruppeformand for Socialdemokratiet i Europa-Parlamentet. Den post overgår nu til Christel Schaldemose (S).

Læs også
Her er de nye ministre fra vores område
Læs også
Her er de nye ministre fra vores område

Nyhedsoverblik