Mangler 2.000 boliger til flygtninge

På Sjælland, Lolland og Falster skal der findes over 2000 boliger til flygtninge, og det kan blive svært, lyder det fra en række borgmestre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Alene på Sjælland og Lolland-Falster skal der findes over 2.000 boliger til flygtninge i 2016.

Det skriver P4 Sjælland.

Det giver grå hår hos borgmestrene, for det er en mere end vanskelig opgave af finde boligerne. Huslejen må nemlig højst være på 3.100 kroner om måneden inklusiv lys og varme.

Det er en meget vanskelig opgave, fordi de almene boliger, der er til rådighed, ofte er for dyre, siger borgmester i Næstved kommune, Carsten Rasmussen (Soc.dem.).

- Det er en meget vanskelig opgave, fordi de almene boliger, der er til rådighed, ofte er for dyre, siger borgmester i Næstved, Carsten Rasmussen (Soc.dem.).

Kommunale bygninger tages i brug

Borgmester Henrik Hvidesten (V) fra Ringsted skal skaffe 67 af de godt 2.000 boliger, og her er situationen den samme som i Næstved.

- Vi har mere end svært ved at finde de billige boliger. Nu er vi gået i gang med at se på, om vi kan indrette boliger i kommunale bygninger såsom nedlagte skoler i landområderne, fortæller han.

Ifølge Henrik Hvidesten kræver det en grundig borgerhøring, så flygtningene bliver taget godt imod.

Kollektiv transport skal også være på plads, så flygtningene kan komme til sprogundervisning og på arbejde.

Mange af flygtningene er enlige. Derfor har Kommunernes Landsforening bedt regeringen bryde loven op, så det for eksempel bliver muligt at indkvartere enlige i ældreboliger, der står tomme.


Nyhedsoverblik