Manglende undersøgelse sinker sjællandsk lægeuddannelse

Socialdemokraterne i Region Sjælland mangler en analyse for at komme videre med at lave en lægeuddannelse i regionen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En sjællandsk lægeuddannelse i Køge på Sjællands Universitetshospital lader vente på sig, fordi en afgørende undersøgelse mangler. Det skriver Sjællandske.

Det er en analyse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet, som Socialdemokratiet i Region Sjælland venter på. En analyse som skal kortlægge, hvordan studiepladserne skal fordeles på landets medicinstudier, så de matcher behovet i de forskellige regioner.

Læge
Læs også
Region Sjælland får sin egen lægeuddannelse
Læge
Læs også
Region Sjælland får sin egen lægeuddannelse

- Vi har i regionen, sammen med Københavns Universitet, givet håndslag på, at vi vil arbejde, for at forøge antallet af pladser på lægestudiet i København med 50 til 100 pladser om året, som så skal forankres i Region Sjælland. Men vi kan reelt set ikke komme videre med de planer, før analysen er klar. Den er grundlaget for, at ministeriet i det hele taget vil åbne op for flere pladser på KU, siger Heino Knudsen, Socialdemokratiets spidskandidat til regionsrådsvalget til Sjællandske.

Avisen har forsøgt at få en kommentar fra Uddannelses- og Forskningsministeriet om, hvornår analysen forventes at være klar, men det er ikke lykkes ministeriet at vende tilbage.


Nyhedsoverblik