Mangel på ingeniører kan ramme virksomheder: Kalundborg en del af løsningen

Der kommer ifølge fagforening til at mangle op mod 10.000 ingeniører i Danmark i løbet af få år. Den nye uddannelse i Kalundborg kan dog være med til at vende billedet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Danmark kommer til at mangle 10.000 kandidater inden for teknologi, naturvidenskab og IT i 2025 viser ny prognose fra af Ingeniørforeningen, IDA.

- Vi kan kun håbe, at vi med den nye ingeniøruddannelse i Kalundborg kan få flere lokale unge til at tage en ingeniøruddannelse, siger Mads Thaysen funktionschef hos Novozymes i Kalundborg.

Prognosen er lavet for Engineer the future, der er en alliance, der vil få flere til at uddanne sig til ingeniør i Danmark. Det oplyser organisationen i en pressemeddelelse.

- Den nye prognose viser, at der er brug for, at flere unge uddanner sig som ingeniør. Derfor glæder vi os meget over den nye ingeniøruddannelse i Kalundborg, og vi kan kun håbe, at vi med den nye uddannelse kan få flere lokale unge til at tage en ingeniøruddannelse,” siger Mads Thaysen. 

De senere år har landets ingeniør-, IT- og naturvidenskabsuddannelser haft stigende optag, men ifølge prognosen er det ikke nok til at kunne dække fremtidens behov. Ingeniørmanglen kan ifølge Thomas Damkjær Petersen, formand for Engineer the future og IDA, spænde ben for både vækst og velfærd i Danmark.

En tidligere prognose fra 2015 viste, at Danmark ville komme til at mangle 13.500 tekniske og naturvidenskabelige kandidater i 2025. Der er altså sket et fald i arbejdskraftmanglen siden da, men det ændrer ikke ved, at der fortsat er et massivt behov for at få flere til at vælge uddannelser inden for naturvidenskab, teknologi og IT, understreger Thomas Damkjær Petersen.


Nyhedsoverblik