Mand truede ansatte på Borgerservice: Politi fandt skydevåben på hans adresse

En 49-årig mand blev torsdag anholdt i Svebølle, efter han havde truet de ansatte på Borgerservice med at møde op med et skydevåben.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En 49-årig mand fra Svebølle er blevet sigtet for trusler og ulovlig våbenbesiddelse efter han torsdag middag ringede til borgerservice, og troede med at møde op på kontoret med et skydevåben.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Manden blev hurtigt identificeret, og han blev efterfølgende opsøgt på sin bopæl af politiet.

Politiet valgte at ransage mandens hjem – og her fandt politiet en række ældre skydevåben, som manden ikke havde tilladelse til at have. Blandt våbnene var geværer og ammunition.

Truede i frustration

- Våbnene i hans hjem var absolut af ældre dato. Men hvis de er vedligeholdt ordentligt, så kunne de godt bruges. Det er nok våben, som bare skulle have været afleveret til en frit lejdeaktion, så man kunne få sagen ud af verden. Nu kommer han så til at hænge på disse fund oveni sagen om trusler, siger Martin Bjerregaard.

Han oplyser, at manden ikke blev varetægtsfængslet efter hændelsen.

- Vores vurdering er umiddelbart, at han var frustreret og derfor truede personalet. Vi traf han på hans hjemadresse, og vi vurderer ikke, at der var nogen større risiko for at han skulle gøre alvor af sine trusler. Derfor blev han ikke forsøgt varetægtsfængslet, siger Martin Bjerregaard til TV ØST.

Manden vil blive indkaldt til et retsmøde, når sagerne mod ham skal afgøres.

 


Nyhedsoverblik