Mand fra Ringsted brækker nakken ved påsejling af mole

En mand fra Ringsted har brækket nakken, efter en båd i nat sejlede ind i molen i Køge Havn. Bådens kaptajn var sandsynligvis svært beruset.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En 45-årig mand fra Ringsted har brækket nakken, efter en båd natten til søndag sejlede ind i molen i Køge Havn. Bådens kaptajn var sandsynligvis svært beruset.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi til TV 2 Lorry.

- Kort før klokken 4 i nat får vi en melding om, at en båd er sejlet ind i molen. Der var to mænd ombord, og vi har en mistanke om, at kaptajnen har været kraftigt påvirket af alkohol, siger vagtchef Michael Winsløw til TV 2 Lorry.

Indlagt på Rigshospitalet

Den 45-årige mand fra Ringsted lå og sov i båden, da båden ramte molen, og han er nu indlagt på Rigshospitalet.

- Han var jo fuldstændig uforberedt, og han blev kastet rundt og op ad endevæggen i rummet. Vi har ikke fået en melding om, at han skulle være i livsfare, men han har følebesvær i benene, så det skal selvfølgelig undersøges, siger Michael Winsløw til TV 2 Lorry.

Ud fra de skader, manden har fået, har en læge på Rigshospitalet vurderet, at båden på 22 fod sejlede ind i molen i Køge med en hastighed på 26 knob, hvilket svarer til cirka 48 kilometer i timen.

Kaptajnen slap med knubs 

Bådens 48-årige kaptajn, der er fra Hillerød, røg ind i roret ved kollisionen, men er sluppet fra ulykken med knubs.

- Beredskabet kommer først frem, og redderne synes, at kaptajnen lugter af spiritus. Det er derfor, vi bliver tilkaldt. Der går dog nogle dage, inden vi kender resultatet af blodprøverne, siger vagtchef Michael Winsløw til TV 2 Lorry.

Slået hul i skroget

Ingen af de to mænd endte i vandet i forbindelse med kollisionen med molen, men der blev slået hul i skroget på båden, der søndag formiddag fortsat lå og flød i havnen.

Hvis det viser sig, at bådens kaptajn var påvirket af spiritus, vil han blive han sigtet for spiritussejlads.

Ulykken blev anmeldt til politiet klokken 03.53 søndag nat.


Nyhedsoverblik