Mand druknet ved badeanstalt: Råbte pludselig på hjælp under svømmetur

En 60-årig mand er druknet ved en badeulykke på Bandholm Havn på Lolland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En 60-årig mand fra Maribo er død efter en drukneulykke på Bandholm Havn på Lolland.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST.

Ulykken skete 14.31, da manden var ude og svømme med sin kæreste, en 53-årig kvinde fra København. Ifølge politiets vagtchef var de på vej til at svømme ud til en platform.

- De ville svømme ud til en platform, og kvinden svømmer i forvejen. Da kvinden kigger tilbage, råber manden på hjælp, og så forsvinder han under overfladen. Hun kan ikke finde ham, siger vagtchef Anders Mikkelsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Der kommer personer tililende, som finder den 60-årige i vandet og får bjærget ham op. 

- De starter på førstehjælp, og der kommer også ambulance og helikopter til, men klokken 15.14 bliver han erklæret død, siger Anders Mikkelsen.

De pårørende er ifølge vagtchefen underrettet.

Ville svømme banelængde

Det er endnu uklart, hvorfor manden pludselig kom i problemer.

- Vi kender ikke til hans svømmefærdigheder. Det kan også have været et ildebefindende, han har fået. Der skal foretages et ligsyn, som kan give svar på, hvad der skete, siger Anders Mikkelsen.

Han mener ikke, der er tale om et særligt farligt område at svømme i.

- Der har ikke været blæst i dag, og der er heller ikke tale om understrøm. De ville svømme 100 meter ud til en platform, og det er jo en banelængde at svømme, så det er ikke fordi, det er så langt ud, siger Anders Mikkelsen.

Vagtchefen understreger, at der er tale om en ulykke og en trist hændelse, som derfor ikke giver anledning til efterforskning.

Der kan have været en del mennesker tilstede på Bandholm Badeanstalt, som har været vidner til ulykken. Vagtchefen opfordrer til, at man i så fald husker at snakke om hændelsen.

- Det bedste råd er, at man taler tingene igennem med dem, der står en nær. Det er rigtig godt, jo mere man kan snakke om det. Skulle man få det dårligt, skal man gå til egen læge. Men det bedste middel er at tale med hinanden, siger Anders Mikkelsen.


Nyhedsoverblik