Mænd bragte sig selv i livsfare på havet: Nu sigtes de af politiet

Tre mænd undersøges af politiet, efter de tirsdag aften måtte reddes op af havet ved Tuse Næs i en større redningsaktion.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Både en redningshelikopter og en redningsbåd måtte tirsdag aften indsættes i en større redningsaktion, da tre personer kæntrede i en båd ud for Kisserup på Tuse Næs ved Holbæk.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi til TV ØST.

Meldingen om mændene i nød indløb til alarmcentralen klokken 18.21, og 25 minutter senere var alle tre bragt op af havet i god behold. Der var tale om tre mænd fra Holbæk-egnen på 22, 29 og 30 år.

Redningsaktion helikopter
Læs også
Båd kæntrede: Tre personer reddet i større redningsaktion
Redningsaktion helikopter
Læs også
Båd kæntrede: Tre personer reddet i større redningsaktion

Men selvom de tre mænd kan være godt tilfredse med at være i live efter hændelsen, så må de imidlertid se frem til et retsligt efterspil: De sejlede nemlig både uforsvarligt og efter alt at dømme i en stjålet speedbåd, oplyser politiet.

- Da vi fik fyrene ind, så kunne vi jo konstatere, at de var berusede, og at ingen af dem i øvrigt havde et speedbådskørekort. Derfor er der rejst sigtelse for både spiritussejlads og for at sejle uden kørekort. Sagen blev dog endnu mere alvorlig, da mændene ikke kunne fortælle, hvordan de havde skaffet sig båden. Dens tænding var blevet brudt op, så vi mistænker, at den er stjålet, fortæller politiets Martin Bjerregaard.

I første omgang er den 22-årige bådfører blevet sigtet i sagen, men der kan være sigtelser på vej mod de øvrige personer i sagen.

Politiet mener, at de tre mænd kæntrede, da de ramte en bølge skævt. Speedbåden er siden blevet bragt flot, og er sejlet til nærmere undersøgelser på Orø.

 


Nyhedsoverblik