Måske var sommeren dårlig – men vi fik det bedste vejr

Sjælland og øerne slap heldigt ud af lotteriet om det bedste danske vejr i sommeren 2017. Bedst i regionen blev vejret i Vordingborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Måske er varmen kun kommet på enkelte, udvalgte dage – og måske har himlen brugt lidt rigeligt tid på at være blysort, når det da ikke lige har regnet, tordnet eller blæst.

Men Lolland, Falster og Sjælland fik alligevel den bedste sommer i Danmark, når man ser statistisk på de danske kommuner.

Det oplyser DMI, der ud fra faktorer som nedbør, temperatur og solskinstimer har rangordenet de danske kommuner efter, hvor meget sommer de har oplevet.

Bedst i hele landet har det været i Vordingborg Kommune, der topper DMIs liste. Her har man målt en gennemsnitstemperatur på 16,2 grader, 632 solskinstimer og ’kun’ 226 mm nedbør.

Værst i vores område er Ringsted, hvor det både har været en anelse koldere end i Vordingborg, har regnet en smule mere og været en anelse mindre solskinstimer. Med til historien hører dog, at samtlige kommuner i vores område ligger i den bedste tredjedel af rangordenen.


Nyhedsoverblik