Lynet slog ned i renseanlæg - urenset vand løber ud i Faxe Bugt

Tirsdagens voldsomme uvejr har fået konsekvenser i Rødvig, hvor renseanlægget blev ramt af lynet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Et lynnedslag tirsdag aften har medført, at Rødvig Renseanlæg er sat midlertidigt ud af drift. Det skriver Klar Forsyning på deres Facebook-side.

Lynnedslaget betyder, at renseanlægget nu udleder urenset spildevand, og derfor opfordres alle kunder i området til at spare på vandet.

Lyn over Møn
Læs også
Se billederne af uvejret over Sjælland
Lyn over Møn
Læs også
Se billederne af uvejret over Sjælland

- Det spildevand, som normalt bliver renset, passerer renseanlægget mere eller mindre urenset lige nu, fortæller Jesper Koziara, der er teknisk direktør i Klar Forsyning.

- Det er kloakvand, der kommer direkte ud i Havnelevrenden, og det belaster vandmiljøet på en anden måde, end det egentlig skal, når det har passeret renseanlægget, siger han.

Urenset vand løber ud i Faxe Bugt

I sidste ende løber det urensede spildevandet ud i Faxe Bugt, men Klar Forsyning har forsøgt at begrænse mængden af spildevand.  

- Vi har sendt beskeder ud til de kunder, som bor i oplandet til renseanlægget, og har opfordret dem til at spare på vandet, så vi får mindre spildevand at håndtere. Og så prøver vi også at tilbageholde så meget vand, vi kan, i vores kloaksystemer, fortæller Jesper Koziara.

Regn i Guldborgsund
Læs også
DMI melder både om risiko for hedebølge og skybrud
Regn i Guldborgsund
Læs også
DMI melder både om risiko for hedebølge og skybrud

Det er endnu uvist, hvornår renseanlægget kommer op at køre igen, men Klar Forsyning arbejder på at få indsat en midlertidig rensning af spildevandet så hurtigt som muligt.

Spar på vandet

Jesper Koziara kan endnu ikke sige, hvornår renseanlægget vil køre normalt igen, men han regner med at det bliver inden onsdag aften.

Klar Forsyning opfordrer alle i Rødvig, Lille Heddinge, Lyderslev, Havnelev, Boestofte, Lund, Skørpinge, Renge og Frøslev til at spare på vandet i dag.

Bor du i de ramte områder, kan du hjælpe ved at vente med at starte vaskemaskinen og opvaskemaskinen, og du kan også udsætte badet til renseanlægget igen fungerer normalt.

Miljøvagten er underrettet om hændelsen på renseanlægget, og alle omfattede kunder vil få en sms, når renseanlægget igen er fuldt funktionsdygtigt.

 


Nyhedsoverblik