Lukningstruet brandstation på Stevns overlever

Stevns Kommune bliver i det Østsjællands Beredskab, og Hårlev beholder sin brandstation.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Kommunalbestyrelsen i Stevns Kommune sagde torsdag aften ja til en ny plan for, hvordan beredskabet skal fungere i fremtiden

Det var derfor en tilfreds borgmester Anette Mortensen (S), der kunne konstatere, at der nu var fundet en løsning på den langstrakte sag.

- Jeg synes, at vi i stor udstrækning er blevet imødekommet på det, vi har ønsket. Og det er jo, om der skal være en eller to brandstationer på Stevns. Der er ingen tvivl om, at der fortsat er to stationer: En i Store Heddinge og en i Hårlev, sagde borgmesteren.

Den socialdemokratiske gruppeformand Steen S. Hansen var også glad for, at sagen omsider var landet. Alternativet ville have været meget dyrt, fastslog han.

quote Det handler ikke kun, om vi har en eller to brandstationer. Men også om bemandingen på stationerne, materiellet og reponstiden. Og det er ikke blevet bedre

Jan Jespersen (EL)

- Så havde Stevns stået i den situation, at kommunen skulle ud af Østsjællands Beredskab og i stedet etablere vores eget. Det er bekosteligt, lød det fra Steen S. Hansen.             

Frygtede for brandsikkerheden

Sagen tog for alvor fart, da Dagbladet i januar i 2017 kunne fortælle, at det store fælles beredskab, der dækker otte kommuner, havde planer om helt at lukke brandstationen i Hårlev. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Brandstationen i Hårlev
Brandstationen i Hårlev

Det skabte oprør både blandt borgerne og brandmændene i byen. De frygtede for brandsikkerheden.

Men det var langt fra alle byrådspolitikerne, der var glade for den nye aftale.

- Det handler ikke kun, om vi har en eller to brandstationer. Men også om bemandingen på stationerne, materiellet og reponstiden. Og det er ikke blevet bedre, sagde Jan Jespersen (EL). 

Bemandingen på brandstationen i Hårlev bliver beskåret i forhold til i dag, hvor en indsatsleder og fem mand er klar til at rykke ud.

brandstation_lukket.jpg
Læs også
Kæmpe besparelser sætter Hårlev Brandstation i fare for lukning
brandstation_lukket.jpg
Læs også
Kæmpe besparelser sætter Hårlev Brandstation i fare for lukning

I fremtiden bliver er der kun en indsatsleder og tre mand i første indsatsen. Det bekymrer brandfolkene.

De peger på, at de kun kan slukke brand udefra. I fremtiden må de vente på assistance fra brandstationerne i Lellinge eller Store Heddinge, hvis de skal rykke ind i et brændende hus – af hensyn til deres egen sikkerhed.

Kommer til at koste cirka 400.000 kroner

Men politikerne åbnede mulighed for en opnormering af bemandingen på brandstationen.

Det kommer til at koste cirka 400.000 kroner for to deltidsbrandmænd ekstra, vurderer administrationen. Og flere politikere lovede, at en opnormering bliver en del af de kommende budgetforhandlinger. 

- Vi ved nu, hvad det koster, hvis vi her i kommunalbestyrelsen ønsker en opnormering. Det må vi snakke om under budgetforhandlingerne, sagde Steen S. Hansen.

Beredskabsfolk i Sverige
Læs også
Lokale brandfolk skal hjælpe med at slukke svensk flammehav
Beredskabsfolk i Sverige
Læs også
Lokale brandfolk skal hjælpe med at slukke svensk flammehav

Mogens Haugaard Nielsen (Nyt Stevns) sagde det mere ligeud:

- Jeg vil godt have protokolleret, at vi under budgetforhandlinger går efter at tilføre det ekstra mandskab til stationen i Hårlev, så den kommer op på det nuværende serviceniveau.


Nyhedsoverblik