Louise og Nicolai holdt drop-in bryllup: - Det var fantastisk

Louise og Nicolai de Molade var et af de par, der benyttede muligheden for en drop-in vielse. Foto: Peter Kryger - TV2 ØST

Som noget nyt holder Sct. Peders Kirke i Næstved drop-in-vielser, hvor par kan blive gift uden tidsbestilling. Det endte som en kæmpe succes.

Datoen plejer at være fastsat. Gerne mange måneder i forvejen. Og alt ned til mindste detalje er planlagt, når der bliver holdt bryllup. Sådan er traditionen.

Men nu prøver det mest traditionelle sted – nemlig kirken – noget helt utraditionelt.

Lørdag mellem 12.00 og 15.00 slog Sct. Peders Kirke i Næstved dørene op til drop-in vielser. Her kunne par komme ind fra gaden og enten blive viet eller få en velsignelse i kirken.

Et af de par, der benyttede chancen til en hurtig vielse, var Louise og Nicolai de Molade fra Næstved.

Se video af Louise og Nicolai de Molades vielse her:

01:57

Lørdag mellem 12.00 og 15.00 slog Sct. Peders Kirke i Næstved dørene op til drop-in vielser.

Luk video

- Vi har begge været gift før, og så kunne vi godt tænke os noget, der ikke var lige så højtideligt som første gang, det skulle egentlig bare være os to. Og så så vi det her drop-in bryllup og tænkte, at det var noget, vi kunne gøre sammen og have den tætteste familie med, lyder det fra den nybagte brudgom.

Havde regnet med fem par – endte som kæmpe succes

Ritualet til drop-in vielserne var, som de fleste kender det fra et almindeligt bryllup. Der var bøn, orgelmusik og ordene så tilspørger jeg dig…

Hele højtideligheden tog omkring 10 minutter per par og blev afsluttet med bryllupsmusik og bobler for at fejre ægteskabet.

Det var fantastisk, det var, som vi gerne ville have det

Nicolai de Molade, Næstved

Kravet til parrene, der ville vies eller velsignes, var, at de skulle medbringe en prøveattest, der viste, at de ikke var gift i forvejen. Derudover skulle mindst én af parterne være medlem af folkekirken.

Karin Marie Bøggild, var en af de fem præster, der for første gang lørdag stod klar til at vie besøgende par.

- Vi har oplevet, at folk tager på rådhuset, når de gerne vil have et lille bryllup. Der har vi tænkt, at vi kan jo også godt lave det lille bryllup. Der er ikke noget påklædningskrav for, at man kan blive gift i kirken, man behøver ikke have en kæmpe fest bagefter, siger Karin Marie Bøggild, der er sognepræst i Sct. Peders Kirke i Næstved.

Artiklen fortsætter under billederne.

Louise og Nicolai de Molade var et af de par, der benyttede muligheden for en drop-in vielse. Foto: Peter Kryger - TV2 ØST

  Foto: Peter Kryger - TV2 ØST

Hun stod klar i kirken til at tage imod parrene sammen med fire andre præster, 6-7 frivillige, en organist og en kirketjener. Og på kontoret stod en kordegn for at printe alle vielsesattesterne.

Interessen for en hurtig vielse i Næstveds gamle kirke fra 1300-tallet kom bag på arrangørerne.

- Det har været en kæmpe succes. Mit succeskriterie gik på, at kommer der fem par, så har vi ramt noget. Men vi er oppe omkring 16-17 stykker, siger Karin Marie Bøggild.

Måske lyder en vielse på 10 minutter som stressende og upersonlig, men sådan oplevede hverken brudepar eller præst det.

- Det var fantastisk, det var, som vi gerne ville have det, så det var perfekt, siger Nicolai de Molade.

- Det har været enormt intenst, og det har været nærværende og rørende, og der er blevet grædt, siger Karin Marie Bøggild.

Succes med drop-in dåb

Sidste år forsøgte Sct. Peders Kirke i Næstved sig med drop-in dåb. Det endte også med at blive en stor succes, hvor 25 personer blev døbt – både børn og voksne.

Succesen med drop-in dåb fik kirken til at overveje flere nyheder. Og lørdag den 6. juni blev altså dagen, hvor man for første gang kunne holde drop-in vielse i kirken.

- Vi tænkte, at det koncept, hvor man bare kommer ind fra gaden, og så bliver man viet, det kunne vi godt forestille os, siger Karin Marie Bøggild.

Hun skal nu sammen med de andre præster evaluere dagen, inden de beslutter, om drop-in vielserne vender tilbage endnu en gang.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App