Lollik risikerer otte års fængsel for dødstrusler til borgmester

En 44-årig mand er blevet varetægtsfængslet i 14 dage, efter han har erkendt, at han truede borgmester på livet i utilfredshed over flygtningepolitik.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mandag morgen blev den 44-årige anholdt på sin adresse i Rødby, og tirsdag var han i retten i Nykøbing Falster, hvor han blev fremstillet i grundlovsforhør. Han er sigtet efter straffelovens paragraf 119, som omhandler forbrydelser mod den offentlige myndighed, skriver Folketidende.

Manden erkendte at have fremsat dødstrusler mod Gentoftes borgmester Hans Toft (K) og blev varetægtsfængslet i 14 dage.

quote Borgmesteren tog ikke telefonen, men den 44-årige indtalte på telefonsvareren, at hvis de to mødes, ville borgmesteren dø

Claus Jørgen Pedersen, politikommissær, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Hand udfald mod borgmesteren kom, efter Hans Toft i weekenden forsvarede, at Gentofte er op vej til at bygge boliger til flygtninge uden for kommunegrænsen.

- Der er for få boliger, og priserne er for høje til, at flygtninge på integrationsydelse kan betale for at bo i dem, sagde Hans Toft (K) i weekenden til TV 2.

Ringede søndag aften

Netop dén udtalelse fik bægeret til at flyde over hos en 44-årig mand fra Rødby, der var aldeles utilfreds med Gentofte Kommunes håndtering af flygtninge. Det fik ham til at ringe borgmesteren op kort før klokken 18.00 søndag.

- Borgmesteren tog ikke telefonen, men den 44-årige indtalte på telefonsvareren, at hvis de to mødes, ville borgmesteren dø, fortæller politikommissær Claus Jørgen Pedersen hos Lokal Efterforskning i Nakskov under Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til Folketidende.

Den 44-årige mand kan i værste fald idømmes op til otte års fængsel.


Nyhedsoverblik