Lollands borgmester kæmper for røgfri arbejdstid: - Jeg er sikker på, vi får det skubbet igennem

Smøgerne skal kvittes i Lolland Kommune, hvis det står til borgmesteren.

Lolland Kommunes borgmester vil kæmpe for at få indført røgfri arbejdstid i kommunen.

På Lolland, hvor næsten hver fjerde ryger på daglig basis, kan politikerne ikke enes om røgfri arbejdstid.

Men spørger man kommunens borgmester, Holger Schou Rasmussen (S), så er svaret ganske klart:

Smøgerne skal skoddes.

- Jeg forsøgte faktisk for fire år siden at få det igennem, siger Holger Schou Rasmussen.

- Der var rigtig meget modstand, både fra organisationen og fra politisk hold, men her for en uge siden trådte vores hovedmedudvalg i kommunen sammen og der appellerer de til, at vi gik i gang med at starte op på at blive en røgfri kommune. Det vil jeg nu følge til dørs og bringe for de respektive udvalg.

Vi ligger rigtig skidt i alle statistikker, og rygning er en af de her store, slemme syndere i sundheden i Lolland Kommune

Holger Schou Rasmussen (S), borgmester, Lolland Kommune

Den store, slemme synder

Borgmesteren forklarer, at de i budgettet for i år nedsatte en gruppe, som skal arbejde med at forbedre sundheden i Lolland Kommune.

- Vi ligger rigtig skidt i alle statistikker, og rygning er en af de her store, slemme syndere i sundheden i Lolland Kommune. Den første måde at gøre op med det er at tage fat i kommunen selv, og jeg synes faktisk kun, det er rimeligt, at man ikke ryger på sin arbejdsplads, siger Holger Schou Rasmussen.

Artiklen fortsætter under videoen.

01:00

Byrådspolitiker Henning A. Rasmussen ryger selv og vil ikke indføre røgfri arbejdstid. Formanden for Sundhedsudvalget, Tom Larsen (V), vil gerne have røgfri arbejdstid.

Luk video

Lolland Kommune har den højeste andel af rygere her i vores landsdel. Og det, mener Holger Schou Rasmussen, er en af årsagerne til, at det er svært at få gennemført røgfri arbejdstid.

- Jeg tror ganske enkelt, at det er, fordi der er mange rygere på Lolland. Også mennesker ansat i organisationen ryger, byrådsmedlemmer, som ryger. Men den her gang er jeg ret sikker på, at vi får det skubbet igennem, fordi det er fremtiden. Jeg tror ikke på, at der går ret mange år, så vil hele Danmark have røgfri arbejdspladser og kommuner.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App