Hackere overtager banks hjemmeside: Udskifter den med italiensk kampskrift

Hackere har natten til torsdag overtaget Lollands Banks hjemmeside.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ingen krig. Ingen religioner. Ingen politikker. Ingen finansiel magt. For en bedre verden

Sådan stod der på Lollands Banks hjemmeside, som er blevet hacket og udskiftet med et venstreorienteret kampskrift på italiensk.

Der var indsat det kommunistiske symbol med hammer, ligesom der blev opremset et manifest, som blandt andet lovede kamp for frihed og frisind og kamp mod ulighed, korruption, manipulation og religioner.

quote Vi er ikke kriminelle

AnonPlus Italia

Ifølge teksten er det gruppen AnonPlus Italia, som står bag angrebet på banken, der har filialer på Lolland og Falster og Sydsjælland.

Penge og bankdata ikke berørt

Selvom banken har været under angreb, så skal bankens kunder dog tage den med ro, fortæller direktøren for Lollands Bank, Anders Møller, til TV ØST.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- De har ikke haft adgang til hverken penge eller oplysninger om kunderne. Den største konsekvens af det her er, at de har forhindret vores kunder i at få adgang til eksempelvis netbanken, fordi de har slettet linket, siger Anders Møller.

Torsdag morgen kort efter klokken 08.20 blev den hackede tekst på hjemmesiden fjernet og i stedet udskiftet med en blank side.

- Den del af hjemmesiden, som de har haft adgang til, kan vi kalde vores visitkort. Det er selve forsiden med kontaktinfo til banken og dens medarbejdere - og det er alt sammen offentlige informationer, som vi også har andre steder. Den er oppe at køre igen i løbet af kort tid. Imens må kunderne bruge mobilbank eller linket direkte til mobilbank. Og ellers, så er vi oppe at køre igen i løbet af et par timer, siger Anders Møller.

Skal man som kunde i Lollands Bank skal have adgang til netbank, så kan man få det via dette link: https://netbank.lollandsbank.dk/

Anders Møller oplyser, at banken aldrig tidligere har oplevet at være mål for et hackerangreb.

- Vi har prøvet, at hjemmesiden gik ned - men aldrig noget som det her. Og det er noget, som vi nu vil arbeje videre med Vi skal blandt andet have fundet ud af, hvordan de har gjort, siger han.

Aktivistisk hackergruppe

AnonPlus er en aktivistisk hackergruppe, der sympatiserer med gruppen Anonymous, der for år tilbage skabte stor ballade rundt omkring på internettet, og blandt andet var med til at skubbe til det arabiske forår, hvor en række regimer i mellemøsten blev væltet. 

Den italienske gruppe har de seneste uger gennemført angreb på en meget lang række firmaer verden over.

Lollands Bank er således kommet i selskab med både en række australske og amerikanske offentlige organisationer - og endda den store antivirus-gigant Symantec, der i sidste uge også fik udskiftet hjemmesider med en tekst forfattet af hackergruppen.

Hackergruppen AnonPlus Italia oplyser nederst på hjemmesiden, at ingen data er blevet stjålet eller slettet. 

- Kun hjemmesiden er blevet ændret. Vi er ikke kriminelle, vi er AnonPlus, skriver gruppen.


Nyhedsoverblik