Lolland Kommune vil tvinge lokale bander ud af klubhuse

Banderne skal ud af deres klubhuse, hvis det står til Lolland Kommune, som vil presse loven til det yderste.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Forbud mod brug af klubhuse er et af de forslag, som Lolland Kommune ønsker at iværksætte. 

Forslaget kommer i kølvandet på den seneste tids problemer med rockerklubberne Saturdarah og Mongols på Lolland.

Banderne har klubhuse i henholdsvis Nakskov og Maribo, men det vil Lolland Kommune, såfremt det er muligt, lave om på for at nedbringe rekrutteringen af nye bandmedlemmer.

quote Vi vil simpelthen gøre alt for at presse det maksimale og det yderste ud af lovgivningen for at nedlægge et forbud mod at banderne har et klubhus

Holder Schou Rasmussen (S), borgmester i Lolland Kommune

- Lige nu vurderer vi, at vi ikke har det, der skal til for at indføre forbud mod brug af klubhus. Men vi vil simpelthen gøre alt for at presse det maksimale og det yderste ud af lovgivningen for at nedlægge et forbud mod at banderne har et klubhus, siger borgmester Holder Schou Rasmussen (S) i Lolland Kommune til TV ØST.

Lolland Kommune vil afholde et internt arbejdsseminar den 11. oktober, hvor kommunen blandt andet vil se på, hvordan myndighederne kan forhindre, at banderne hverver udsatte medlemmer til deres miljø.

Politi: Fødekæden skal brydes

Hvilke initiativer der helt konkret ender med at blive vedtaget, er ifølge borgmesteren op til kommunens fagfolk at vurdere. De skal også vurdere, hvordan de skal understøttes økonomisk. 

Det er området, hvor der blev indført visitationszone.
Det er området, hvor der blev indført visitationszone. Foto: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi
Visitationszone Maribo
Læs også
Politiet indfører visitationszone i Maribo
Visitationszone Maribo
Læs også
Politiet indfører visitationszone i Maribo

Hos Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi bekræfter man den brede samarbejdsindsats mod bandelivet på Lolland. Både politiet og Lolland Kommune er enige om, at banderekrutteringen skal stoppes.

- Vi skal bryde fødekæden, men vi skal også sørge for, at der er en attraktiv vej ud af bandemiljøet, hvis man har mærket skyggesiderne som bandemedlem. Det er nogle områder, som politiet og andre offentlige myndigheder arbejder tæt sammen omkring, siger Kim Kliver, politiinspektør ved Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi. 

Satudarah holdt fest fredag aften i Maribo, og det fik politiet til at oprette en visitationszone i byen. Ved festlighederne blev 95 personer  visiteret, ligesom politiet stødte på en person, som var eftersøgt Han er efterfølgende blevet fængslet. 

Efter længere tids ballade mellem banderne Mongols og Satudarah på Sydhavsøerne indfører politiet nu en visitationszone i Maribo. Den gælder fra fredag til lørdag.
Kim Kliver 161226
Læs også
16-årige ville med til Satudarah-fest: Det er klart noget, vi skal tage afstand fra
Kim Kliver 161226
Læs også
16-årige ville med til Satudarah-fest: Det er klart noget, vi skal tage afstand fra

Nyhedsoverblik