Lolland Kommune udskyder beslutning om Pleje Plus

Det kommer til at tage længere tid for Lolland Kommune at beslutte, hvordan de skal forholde sig til anden del af BDO's rapport om Pleje Plus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

På et møde i Ældre- og Sundhedsudvalget og Økonomiudvalget i Lolland Kommune i dag, blev medlemmerne orienteret om indholdet af en rapport udarbejdet af revisionsfirmaet BDO om det private plejefirma Pleje Plus.

Rapporten ser nærmere på, om Pleje Plus har krævet betaling hos kommunen for plejeydelser, som de reelt ikke har udført. Altså om de har snydt.

Men kommunen har brug for mere tid til at beslutte, hvordan de skal forholde sig til indholdet af rapporten.

- Det materiale, vi har set i dag, er ikke omfattende nok, til at vi kan tage en beslutning. Det skal være bedre, siger formanden for Ældre- og Sundhedsudvalget, Marie-Louise Brehm Nielsen (V), til TV ØST efter aftenens møde.

Derfor har udvalget besluttet at udskyde beslutningen om konsekvenserne for Pleje Plus i to uger.

- Vi vil rigtig gerne sætte punktum i den her sag, men vi må gøre det ordentligt, så vi både kan se hinanden i øjnene, og så vi kan se de ældre i øjnene. Det duer ikke at tage en beslutning på et løst grundlag, siger Marie- Louise Brehm Nielsen.

quote Vi vil rigtig gerne sætte punktum i den her sag, men vi må gøre det ordentligt, så vi både kan se hinanden i øjnene, og så vi kan se de ældre i øjnene

Marie-Louise Brehm Nielsen (V), formand i Ældreudvalget

Fik to påbud

Pleje Plus har allerede fået én advarsel fra Lolland Kommune, efter BDO fremlagde første del af deres undersøgelse. Den så nærmere på ti specifikke klager fra borgere, og her stod det klart, at der var tale om alvorlig svigt i flere tilfælde.

Kommunen selv har også fået kritik for deres håndtering af sagen. På otte måneder fik de 266 henvendelser fra borgere, der kontaktefde kommunen på grund af den behandling, de fik af Pleje Plus. 

Formand Ældreudvalg Lolland
Læs også
Udvalgsformand om Pleje Plus-sag: Det er næsten som ukrudt
Formand Ældreudvalg Lolland
Læs også
Udvalgsformand om Pleje Plus-sag: Det er næsten som ukrudt

Det fik i fredags Styrelsen for Patientsikkerhed til at give kommunen to påbud. De kræver, at Lolland Kommune får styr på, hvordan de fremadrettet håndterer klager fra borgere, ligesom de får påbud om at sikre at patientsikkerheden fremover er i orden fra Pleje Plus’ side.

Ældre- og Sundhedsudvalget på Lolland skal mødes igen 16. maj for at diskutere Pleje Plus-sagen. Direktør i Pleje Plus, Lena Løve, ønsker ikke at udtale sig, før hun er blevet orienteret om kommunens endelige beslutning.


Nyhedsoverblik