Lolland-Falster er en turistmagnet - slår alle besøgsrekorder

For første gang runder Lolland-Falster 700.000 overnatninger. Især tyske turister er med til at trække tallet historisk højt op.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Årets sommersæson var historisk god på Lolland-Falster, som for første gang rundede 700.000 overnatninger. 

Det viser de nyeste besøgstal fra Danmarks Statistik. 

En stor del af overnatningerne er i sommerhuse, og borgmester i Guldborgsund Kommune John Brædder (G) tror, at det danske sommerhuskoncept tiltrækker turisterne.

- Hele familien kan bo i et sommerhus, man kan tage hunden med, måske bedsteforældrene. Jeg tror, at det tiltrækker rigtig mange, at man kan være sig selv og leve privat, siger han.

Helt præcist valgte 714.000 at overnatte på Lolland-Falster. Det er både en stigning på 16.000 overnatninger i forhold til 2018 og en fastholdelse af positionen som Region Sjællands førende turistdestination.

Elefant 1
Læs også
Elefanter kommer til at trække flere turister til Lolland
Elefant 1
Læs også
Elefanter kommer til at trække flere turister til Lolland

Hos Dancenter Marielyst kan man nikke genkendende til det rekordhøje besøgsantal. 

- Det har været helt exceptionelt godt. Vi har haft mange turister i området i år, endnu flere end sidste år, siger afdelingsleder Helle Luisaeng.

Mange tyskere

Det er især tyske turister, der får sommerstatistikken op på rekordniveauet. Men også i efterårsferien vælger mange tyske familier at tage den korte tur nord på.

Linda Böning har sammen med sin familie og tre andre familier lejet et sommerhus ved Marielyst. Til daglig bor de i den tyske hovedstad, Berlin, og Lolland-Falsters landlige idyl tiltrækker storbyfamilierne.

quote Det har været helt exceptionelt godt. Vi har haft mange turister i området i år, endnu flere end sidste år

Helle Luisaeng, afdelingsleder, Dancenter Marielyst

 - At have vandet nær og have fri fra storbyen. Det er en anderledes kultur, et andet folk og et anderledes sprog. Det er tæt nok på, til at man kan komme med bil. Så vi tog bilen og derefter færgen. Det er bare en halv dagsrejse, siger Linda Böning.

Helle Luisaeng peger på flere grunde til, at Lolland-Falster er blevet mere populært især blandt tyskere.

- Det er blevet bedre at udleje, fordi der er et større fradrag på udlejningen, og så skader det ikke os, at der er lidt uro ude i verden. Så er det lidt mere sikkert at bo i et sommerhus, siger hun.

Fortsat høje ambitioner

På trods af rekordtallet slækkes der ikke på ambitionerne hos Visit Lolland-Falster.

- Samtidig med at være tilfredse har vi også større ambitioner, i og med at vi i foråret havde en stigning på 4,7 procent. Havde vi holdt den stigning, så havde vi ikke haft 16.000, men 32.000 flere overnatninger, siger destinationschef Brian Lindorf Hansen, der bakkes op af Guldborgsund Kommunes borgmester, John Brædder.

Artiklen fortsætter under billedet. 

- Det er blevet meget bedre, men vi kan fortsat gøre meget i den retning, siger borgmester i Guldborg Kommune, John Brædder, om serviceniveauet.  
- Det er blevet meget bedre, men vi kan fortsat gøre meget i den retning, siger borgmester i Guldborg Kommune, John Brædder, om serviceniveauet.   Foto: Tina Mortensen - TV2 ØST

- I mange år har vi arbejdet på, at den service, man oplever i vores område, skulle blive endnu stærkere, så man føler sig rigtig godt betjent. Det er blevet meget bedre, men vi kan fortsat gøre meget i den retning, siger han.


Nyhedsoverblik