Lokallisten Lolland går med i konstituering

Lokallisten Lolland valgte mandag at gå fra opposition til at være med i konstituering med Dansk Folkeparti, Venstre og Socialdemokraterne i Lolland Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Konstitueringspartierne i Lolland Kommune, Dansk Folkeparti, Venstre og Socialdemokraterne fik tirsdag følgeskab af Lokallisten Lollands to mandater.

Thomas Østergaard kunne mandag eftermiddag på et medlemsmøde på Cafe Risteriet i Nakskov fortælle om den nye  konstitueringsaftale i Lolland Kommune.

- Vi har i forhandlingerne med de tre andre partier fået forhandlet en rigtig god aftale, hvor vi har fået sat nogle tydelige aftryk. Vi har også i de seneste to år haft et godt samarbejde med de andre partier i oppositionen. Så dette er ikke et fravalg af nogen, men derimod et tilvalg, sagde Thomas Østergaard, da han præsenterede nyheden på medlemsmødet, som det ses videoen fra Ib Mogensen, Nakskov - der var med ved mødet.

Plads i økonomiudvalget

Lokallisten er repræsenteret i byrådet af Thomas Østergaard og Leo Christensen, og aftalen indebærer blandt andet, at Thomas Østergaard får plads i økonomiudvalget, hvor han erstatter socialdemokraten Steffen Rasmussen.

I stedet overtager Socialdemokraterne Thomas Østergaards plads i havneudvalget.

- Det er vigtigt for os, at vi sammen med de tre andre partier vil se innovativt på vores alternative energi - og ikke mindst at vi har fået igennem, at en ny skolestruktur er blevet lagt ud til åben debat, sagde Thomas Østergaard, der pointerede, at det for Lokallisten Lolland er vigtigt at sidde med ved bordet, hvor beslutningerne træffes, fremfor at stå ude på sidelinjen. 

Konstitueringsaftalen har dermed fremover opbakning fra Socialdemokraterne, Venstre, Dansk Folkeparti og Lokallisten Lolland. Ændringerne træder i kraft efter byrådsmødet den 31. marts.

Ib Mogensen er medlem af ØSTHOLDET.


Nyhedsoverblik