Madrasser til 200.000 stjålet: Lokale virksomheder redder brydeklub før kæmpestævne

00:54

Bjørn Ulriksen, næstformand i Brydeklubben Thor, er glad for den lokale opbakning. Video: Frederik Thorup - TV ØST / Danmarks Brydeforbund

Bjørn Ulriksen, næstformand i Brydeklubben Thor, er glad for den lokale opbakning. Foto: Frederik Thorup - TV ØST / Danmarks Brydeforbund

1 af 2

Brydeklubben Thor fik stjålet dyre brydemadrasser, som skulle bruges til et internationalt stævne. Men nu er lokale virksomheder kommet til redning.

De har travlt i Brydeklubben Thor i Nykøbing Falster. Denne weekend arrangerer de nemlig det store brydestævne Thor Masters, som gæstes af 140 elitebrydere fra 18 forskellige lande.

I slutningen af februar fik klubben dog lidt mere sved på panden, end godt er. I en lagerhal lå nemlig klubbens splinternye, moderne brydemadrasser til 200.000 kroner – men pludselig var de stjålet af ukendte gerningsmænd

- Vi var utroligt ulykkelige, kede af det og uforstående over, hvem pokker der kunne finde på det. Det er drønærgerligt, fortæller næstformand Bjørn Ulriksen.

Madrasserne lå i lagerhallen her, men blev stjålet sidst i februar. Foto: TV ØST

Dyre madrasser er nødvendige

Madrasserne skulle bruges til weekendens Thor Masters, og derfor har klubben haft travlt med at finde en løsning, forklarer næstformand Bjørn Ulriksen.

Vi har en kæmpe opbakning fra vores erhvervsliv i byen, så har vi formået at skrabe sammen til det.

Bjørn Ulriksen, næstformand i Brydeklubben Thor

- Det er verdenseliten, der kommer her for at bryde. Det er folk fra OL, VM og EM. Der skal man op i en vis standard, før de synes, at det er godt, forklarer han til TV ØST.

Med andre ord er det nødvendigt at holde den standard, elitebryderne er vant til – og derfor kunne bryderne onsdag aften tage imod en stor sending paller med splinternye madrasser sendt fra Tyskland.

Onsdag aften ankom de nye madrasser fra Tyskland. Foto: Frederik Thorup - TV ØST

Stor lokal opbakning

Ligesom de oprindelige madrasser ligger prisen på omkring 200.000 kroner – og derfor kunne det kun lade sig gøre, fordi klubben har fået stor hjælp fra virksomhederne i Nykøbing Falster.

- Vi har en kæmpe opbakning fra vores erhvervsliv i byen, så har vi formået at skrabe sammen til det, fortæller Bjørn Ulriksen, som sender en stor tak for virksomhedernes hjælp.

Dermed kan den succesrige brydeklub ånde lettet op og se frem mod det store brydestævne, som foruden stævnet fredag og lørdag også består af en stor træningssamling, hvor 140 af verdenselitens brydere kan øve deres færdigheder med hinanden. Vil man se med, kan man følge hele stævnet live på klubbens hjemmeside.

Tyveriet af de oprindelige madrasser er meldt til klubbens forsikringsselskab og til politiet, som fortsat efterforsker sagen. Har man oplysninger, kan man kontakte politiet på telefon 1-1-4.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App