Lokale virksomheder: Der mangler 30 kilometer af motorvejen

Mens anden etape af Kalundborgmotorvejen bliver bygget, venter virksomheder allerede på den tredje. Bedre infrastruktur kan skabe vækst, lyder det.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Rom blev som bekendt ikke bygget på en dag, og sådan er det også med en motorvej, der knopskyder i små etaper gennem landskabet.

Sådan sagde Holbæks borgmester, Søren Kjærsgaard (V), i anledning af, at byggearbejdet af anden etape af Kalundborgmotorvejen syd om Regstrup nu er blevet sat i gang.

quote Infrastrukturen skal være på plads, for så er det attraktivt for virksomheder og borgere at slå sig ned i området

Michael Bodzioch, økonomidirektør i vognmandsfirmaet Johannes Rasmussen

Strækningen på anden etape er seks kilometer lang og skal erstatte et stykke af den nuværende Skovvejen fra byerne Kvanløse til Dramstrup.

Men fra Dramstrup til Kalundborg er der lige knap 30 kilometer, og derfor er der stadig et stykke vej til målet, mener flere lokale virksomheder.

Virksomheder håber på tredje etape i nærmeste fremtid

I dagens anledning dukkede flere virksomheder op, som ville bakke op om motorvejen til Kalundborg. De mener nemlig, at den kommende motorvej vil forbedre infrastrukturen og skabe vækst hos virksomhederne i området.

Transport Minister Ole Birk Olesen første spadestik Kalundborgmotorvej
Læs også
Frem med skovlen: Minister begynder stort gravearbejde til motorvej
Transport Minister Ole Birk Olesen første spadestik Kalundborgmotorvej
Læs også
Frem med skovlen: Minister begynder stort gravearbejde til motorvej

En af de fremmødte var økonomidirektør Michael Bodzioch i vognmandsfirmaet Johannes Rasmussen i Svebølle. Han håber, at tredje etape af motorvejen snart kan komme på tegnebrættet. 

- Vores ønske er, at det kommer til at gå så stærkt som overhovedet muligt. Det er klart, at infrastrukturen skal være på plads, for så er det attraktivt for virksomheder og borgere at slå sig ned i området, siger Michael Bodzioch til TV ØST og fortsætter:

- Det skaber væksten, og så betyder det for os, at vi som virksomhed får mere at køre med og kan beskæftige flere mennesker.

Lange udsigter til en færdig strækning til Kalundborg

Anden etape af den kommende motorvej mellem Holbæk og Kalundborg er netop sat i gang. Byggearbejdet er en videreførelse af første etape fra Elverdam til Kvanløse, som stod færdigt i 2013.

Med en deadline i slutningen af 2019 af anden etape, er der lange udsigter til at det resterende stykke af motorvejen til Kalundborg står færdigt.

novo.jpg
Læs også
Novo Nordisk savner motorvej for at opretholde milliardinvestering
novo.jpg
Læs også
Novo Nordisk savner motorvej for at opretholde milliardinvestering

Ved dagens igangsættelse af byggearbejdet kom transportminister Ole Birk Olesen (LA) og tog første spadestik. Selvom beslutningen om en tredje etape endnu ikke er truffet, håber ministeren på, at det kan blive en mulighed efter 2020, hvor der er flere penge til vejinvesteringer.

- Jeg er enig i, at det her er et af de vigtigste projekter i Danmark, og det er også derfor regeringen har Kalundborgmotorvejens færdiggørelse stående som et af de vigtigste projekter i deres regeringsgrundlag.

Vejdirektoratet håber også på, at der i nærmeste fremtid kommer penge til tredje etape. Den vil muligvis strække sig hele vejen til Kalundborg.


Nyhedsoverblik