Lokale socialdemokrater nomineret til folkelig pris

Christina Krzyrosiak Hansen (S) og Magnus Heunicke (S) er begge nomineret til Dialogprisen 2019.

Holbæks borgmester og folketingsmedlemmet Magnus Heunicke er begge nomineret til Dialogprisen 2019, der uddeles i anledning af dette års Folkemøde.

I den kommende weekend samles politikere og helt almindelige mennesker til folkemøde på Bornholm.

I den anledning uddeles Dialogprisen 2019 til en politiker, der har udmærket sig ved at lytte og være i dialog med befolkningen.

Blandt de fem nominerede til prisen er to lokale politikere, der på hver deres måde er gået i dialog med de borgere, som de repræsentere i henholdsvis Folketinget og Holbæk Byråd.

Flytter kontoret rundt i kommunen

Christina Krzyrosiak Hansen (S), der er borgmester i Holbæk, er glad for at være nomineret til prisen.  

- Det betyder rigtig meget for mig at være blevet nomineret til Dialogprisen, siger borgmesteren.

- Jeg er også en lille smule stolt over, at kommunal politik får lov til at fylde i år, normalt er det folketingspolitikere, som bliver nominerede til den her pris, siger hun.

Om Folkemødets Dialogpris:

  • Folkemødets Dialogpris uddeles til en politiker, der i særlig grad har lyttet, været i dialog og ladet sig påvirke af debatter.
  • Prisen består af hæderen, et diplom, en statuette, der går videre til næste års vinder, og muligheden for at holde en tale på Hovedscenen ved næste års prisoverrækkelse.
  • Juryen er Bornholms borgmester, Winni Grossbøll, samt repræsentanter for de fire partnere bag prisen: formanden for Dansk Folkeoplysnings Samråd, Per Paludan Hansen, medlem af Dansk Ungdoms Fællesråds forretningsudvalg Chris Preuss, CEO i Lead Agency, Søren Kaster, og formand for Foreningen Folkemøde Jann Sjursen.
  • De foregående vindere er 2013/Esben Lunde Larsen (Venstre), i 2014/Pia Olsen Dyhr (SF), 2015/Ida Auken (Radikale), 2016/Uffe Elbæk (Alternativet), 2017/Lise Lott Blixt (DF) og 2018/Jacob Mark (SF).
Se mere

I nomineringen af Holbæks borgmester bliver hendes tirsdag-praktikker blandt andet nævnt. En gang om ugen tager Christina Krzyrosiak Hansen på arbejde i en lokal virksomhed eller i en institution i kommunen og oplever, hvordan hverdagen er der.

På sådanne arbejdsdage får hun et indblik i borgernes hverdag og udfordringer, og hun sørger også for at være tilstede rundt om i kommunen, så hun kan møde så mange som muligt af borgerne i Holbæk Kommune, der er en af Danmarks geografisk største kommuner.

- Vi har 18 forskellige lokalsamfund, som alle sammen skal være repræsenteret af deres borgmester. Jeg kan ikke side på mit rådhus bag mit skrivebord og fornemme, hvad der sker i Jyderup eller i Store Merløse, der bliver jeg nødt til nogle gange at være fysisk tilstede derude og være i dialog med de borgere, der bor der, og derfor flytter jeg mit borgmester kontor en gang i kvartalet, fortæller hun.

Christina Krzyrosiak Hansen i praktik på skolen i Regstrup. Artiklen fortsætter efter billedet

Kom med dit bøvl

Magnus Heunicke (S), der netop er blevet genvalgt til Folketinget, er også meget glad for at være blevet nomineret til Dialogprisen 2019.

- Det er jeg uendelig stolt over, for jeg tror på, at politik handler om at finde løsninger i dialog med hinanden og med befolkningen, så det er det, jeg står for, siger han.

- Jeg tror virkelig på, at det er vejen frem både for troværdigheden i det, man laver som politiker, og for at lytte til gode ideer, siger Magnus Heunicke, der praktiserede dialog med borgerne på en meget konkret måde, da han sad i regeringen.

Han fremhæver selv et eksempel, hvor ganske mange borgere var utilfredse med Rejsekortet, da Magnus Heunicke var transportminister. Og derfor stillede han en bod op på Hovedbanegården i København, hvor han talte med alle dem, der havde ideer til ændringer eller som var frustrerede over kortet.

- Så kunne folk komme over til mig med det bøvl og med de ideer de havde til, hvad der kunne ændres ved Rejsekortet, siger Magnus Heunicke.

De nominerede til Dialogprisen 2019 er:

  • Mette Abildgaard, medlem af Folketinget, Konservative.
  • Karsten Lauritzen, fungerende skatteminister og medlem af Folketinget, Venstre.
  • Christina Krzyrosiak Hansen, borgmester i Holbæk, Socialdemokratiet.
  • Trine Torp, medlem af Folketinget, SF.
  • Magnus Heunicke, medlem af Folketinget, Socialdemokratiet

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App