Lokale politikere mødtes med transportministeren - store vejprojekter er stadig aktuelle

"Gedestien" mellem Næstved og Rønnede er ofte tætpakket med trafik. Foto: TV ØST

Lokale politikere er optimistiske efter møde med den nye transportminister.

Den nye transportminister, Benny Engelbrecht (S), kunne i dag tage imod to lokale politikere til en drøftelse af de vejprojekter, som står øverst på ønskesedlen hos henholdsvis folketingsmedlem René Christensen (DF) og borgmester i Næstved, Carsten Rasmussen (S).

Først fik René Christensen mulighed for at fremlægge sit argument for en ny rute E55 til Nykøbing Falster. Desværre vejer argumenter for en ny firesporet motortrafikvej endnu tungere, efter en 25-årig bilist fredag mistede livet i et frontalt sammenstød med en lastbil.

René Christensen fortæller til TV2 ØST, at mødet var godt, og at han tror på, at ministeren er lydhør overfor vejprojekterne og deres betydning for Region Sjælland.

DISSE LOKALE PROJEKTER SKAL GENFORHANDLES:

  • Anlæg af vejforbindelse til Stevns.
  • Kapacitetsforbedringer på Rute 9 mellem Maribo og Svendborg (Nørreballe mv.).
  • Udbygning af E55 mellem Sydmotorvejen og Nykøbing Falster.
  • Anlæg af motorvej, Næstved-Rønnede (Rute 54).
  • Kalundborgmotorvejens 3. etape.

 

Kilde: Transportministeriet.

Se mere

Motorvej til Næstved er stadig i spil

Næstveds borgmester var også til møde i dag med transportministeren. Med sig havde han formanden for Næstved Erhvervsforening, Torben Johansen. Emnet var den længe ønskede motorvej mellem Næstved og Rønnede.

Også Næstveds borgmester er tilfreds med mødet.

Jeg har forståelse for, at ministeren lige skal i gang, men det var samtidig positivt, at ministeren havde sat sig godt ind i sagen og kendte til behovet for en motorvej mellem Næstved og Rønnede.

Carsten Rasmussen (S), borgmester, Næstved 

- Jeg har forståelse for, at ministeren lige skal i gang, men det var samtidig positivt, at ministeren havde sat sig godt ind i sagen og kendte til behovet for en motorvej mellem Næstved og Rønnede, siger Carsten Rasmussen.  

Ét skridt tilbage for planerne

Fremtiden for en motorvej mellem Næstved og Rønnede så ellers noget dyster ud, da Benny Engelbrecht lige efter sin tiltrædelse som transportminister annullerede trafikforliget, der var indgået mellem den forrige regering og DF.

Dermed forsvandt tilsagnet om en motorvej 15 kilometer ind til Næstved, der i dag kæmper med den tæt trafikerede landevej, som i folkemunde kaldes ”gedestien”.

Ministeren ønsker bredt forlig

I dag lød meldingen fra ministeren til borgmesteren, at han godt kendte til projektet, og at han vil gå efter et bredt politisk forlig, når det gælder ny infrastruktur i Danmark. Ministeren kunne dog ikke sige præcist, hvornår han ville indkalde forligspartierne.

Carsten Rasmussen er sikker på, at planerne om en motorvej mellem Næstved og Rønnede er et stærkt kort at lægge på bordet. 

- Jeg tager positiv hjem fra København. Ministeren havde sat sig godt ind i sagen, og planerne om en motorvej mellem Rønnede og Næstved er bestemt ikke skudt til hjørne, lyder det fra en optimistisk Carsten Rasmussen.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App