Lokale medier vil overtage radiokanal - vil være regionens stemme

Når Radio24syvs sendetilladelse udløber, står to lokale mediehuse klar til at overtage kanalen sammen med fem andre medier.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Kanalen, som Radio24syv sender taleradio på i dag, skal snart i udbud.

Og står det til to mediehuse her i regionen, skal der produceres radio her fra landsdelen på kanalen i fremtiden.

150517_lokal_radio.jpg
Læs også
To lokale mediehuse byder på landsdækkende radiokanal
150517_lokal_radio.jpg
Læs også
To lokale mediehuse byder på landsdækkende radiokanal

Lolland-Falsters Folketidende og Sjællandske Medier er nemlig med i et stort samarbejde af medier, der sammen vil byde ind på retten til at sende radio på kanalen.

Gruppen er ført an af Jysk Fynske Medier. Det skriver Mediawatch onsdag.

Vil levere mere regional radio

Radio24Syv har siden 2011 leveret radio fra hovedredaktionen i København. Men deres sendetilladelse udløber snart, og så står de regionale mediehuse klar til at overtage den.

quote Folketidende kan ligesom blive en stemme deri - også for vores landsdel og region

Jan Holmboe, adm. direktør, Lolland-Falsters Folketidende

De mener nemlig, at de kan levere mere regionalt forankret radio, som politikerne har ønsket. Og for den administrerende direktør hos Lolland-Falsters Folketidende, Jan Holmboe, giver det god mening at være med i samarbejdet.

- Det er, fordi vi har fået et tilbud, hvor der er nogle store aktører, der står i spidsen for det her. Det er fast forankret med det meste af Danmark uden for København, og der ser vi en god vision i. Folketidende kan ligesom blive en stemme deri - også for vores landsdel og region, siger han. 

Lille spiller i et stort samarbejde

Direktøren for Lolland-Falsters Folketidende erkender dog, at de kun er en lille part i det samarbejde, der tæller syv mediehuse i alt.

- Vi er med i det her, og jeg synes også, vi bliver taget alvorligt i den henvendelse, vi har fået fra den største aktionær i Jysk Fynske Medier. Det deltager vi gerne i, siger Jan Holmboe.

Holbaek_Radio_til_web.jpg
Læs også
Lolland og Falster lukkes ind i kamp om Radio24syvs FM-plads
Holbaek_Radio_til_web.jpg
Læs også
Lolland og Falster lukkes ind i kamp om Radio24syvs FM-plads

Udover Sjællandske Medier, Lolland-Falsters Folketidende og Jysk Fynske Medier er Herning Folkeblad, Skive Folkeblad, Flensborg Avis og Radio ABC i Randers med i ansøgningen om at sende radio på kanalen, der formelt set hedder FM4.

Folketidende Gruppen driver udover deres egen avis i dag radiostationen Radio SydhavsØerne, men Jan Holmbroe kan ikke sige så meget om, hvordan en mulig radiokanal kommer til at lyde i fremtiden, hvis de vinder udbuddet.

quote Vi kan måske også deltage i nogle andre arrangementer – det kan være vores læsere kan komme til arrangementer rundt om i Danmark

Jan Holmboe, adm. direktør, Lolland-Falsters Folketidende

Kan sætte fokus på Lolland-Falster

Han tror dog på, at de med samarbejdet kan få udbredt kendskabet til regionen.

- Vi skriver jo om det, der sker her på Lolland-Falster, og jeg synes også, vi har en vision om, at vi også skal deltage med nogle arrangementer, som kunne have interesse for landet, når de er hernede, siger han.

Desuden kan det nye fællesskab også skabe nogle unikke muligheder for nye oplevelser til læserne, hvis man spørger Jan Holmbroe.

- Vi får en stemme, som vi kan være med til at byde ind på. Og vi kan måske også deltage i nogle andre arrangementer – det kan være vores læsere kan komme til arrangementer rundt om i Danmark. Det deltager vi gerne i, siger han.

Det er endnu ikke afklaret, hvor en kommende radiostation og hovedredaktion skal ligge henne i landet, hvis de regionale mediehuse får sendetilladelsen.


Nyhedsoverblik