Lokale kandidater fra blå blok er imod et udrejsecenter på Lindholm

Tre lokale folketingskandidater fra Venstre og to kandidater fra De Konservative er imod et udrejsecenter på Lindholm. Det viser en ny rundspørge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Vælgerne i Sjællands Storkreds er imod planerne om et udrejsecenter på Lindholm.

Men også indenfor de blå partiers egne rækker er der røster fremme med kritik af Lindholm.

Læs også
Vælgerne har talt: Der skal ikke være udrejsecenter på Lindholm
Læs også
Vælgerne har talt: Der skal ikke være udrejsecenter på Lindholm

Det viser en rundspørge, som Alliancen mod udrejsecenter Lindholm har lavet. De har spurgt folketingskandidaterne, der stiller op i Sjællands Storkreds, hvad de synes om et udrejsecenter på Lindholm.

Her er tre folketingskandidater fra Venstre og to kandidater fra Det Konservative Folkeparti imod.

Om undersøgelsen:

Alliancen mod Udrejsecenter Lindholm har sendt mails til samtlige 115 kandidater i Storkreds Sjælland for at høre til deres holdning omkring Lindholm.

De er blevet bedt om at svare på to spørgsmål:


1. Er du for eller imod Udrejsecenter Lindholm.
2. Vil du være parat til at gå imod dit eget partis generelle holdning i spørgsmålet.
 

Alliancen har modtaget svar fra 74 af de adspurgte kandidater.

 

Følgende kandidater har skrevet til alliancen og tilkendegivet, at de er imod Udrejsecenter Lindholm, og at de vil stemme imod deres gruppe ved beslutningforslag omkring Udrejsecenter Lindholm i folketingssalen:


Venstre
Charlotte Bisserup Bechfeldt
Jacob Panton
Lars-Christian Brask
 

Det Konservative Folkeparti:
Stine Pilt Olsen
Daniel Blak Pedersen

Det er for mange penge

Alliancen mod Udrejsecenter Lindholm har sendt mails til samtlige 115 kandidater i Storkreds Sjælland for at høre til deres holdning omkring Lindholm. 74 af kandidaterne har svaret.

Èn af dem er Charlotte Bisserup Bechfeldt (V) fra Venstre, som vil stemme imod sin gruppe ved beslutningforslag omkring Udrejsecenter Lindholm, hvis hun bliver stemt ind i Folketinget.

- Det har jeg egentlig meldt ud hele vejen igennem. 759 millioner kroner på et udrejsecenter er en dum idé. Jeg er helt indforstået med, at vi skal have et tredje udrejsecenter, men jeg kan ikke forstå argumentet om, at vi skal bruge så mange penge på at placere det på Lindholm, siger hun.

Lindholm
Læs også
Hver anden DF-vælger er imod et udrejsecenter på Lindholm
Lindholm
Læs også
Hver anden DF-vælger er imod et udrejsecenter på Lindholm

Og hun er ikke det eneste medlem i Venstre, der har den holdning, for Lars-Christian Brask er også imod idéen med et udrejsecenter på Lindholm.

- Det er fordi, jeg synes, det er en forkert beslutning. Jeg synes, det er for mange penge at bruge på det.

Det synes Stine Pilt Olsen (K) fra De Konservative også:

- Pengene kunne anvendes langt mere effektivt ved en udbygning af et af de eksisterende udrejsecentre, og besparelsen kunne i stedet anvendes til at opretholde velfærdsniveauet eller lette skattetrykket for den almindelige dansker.

Artiklen fortsætter under videoen.

Lindholm skal omdannes til center for udviste kriminelle udlændinge. Men vælgerne i Sjællands Storkreds er imod, viser en ny meningsmåling.

V-kandidat: - Det er symbolpolitik

Det er ikke det rigtige at placere de kriminelle udviste på en øde ø, mener Lars-Christian Brask.

- Jeg synes, det er symbolpolitik, at de skal sættes ud på en øde ø. Jeg er ikke imod, at de skal ud, når det er blevet prøvet og fundet, at de ikke skal være her. Men vi behøver ikke at lave en Alcatraz i et område, hvor de kan gå i land.

quote Jeg stiller op for at blive valgt og stiller op for at være troværdig i alt det, jeg foretager mig. Så jeg står på mål for det, jeg står for

Lars-Christian Brask (V), folketingskandidat

Så du er imod planerne på trods af, at dit parti Venstre er for?

- Jeg stiller op for at blive valgt og stiller op for at være troværdig i alt det, jeg foretager mig. Så jeg står på mål for det, jeg står for, siger Lars-Christian Brask.

Hvordan har Venstre reageret på din holdning, der strider mod partiets linje?

- Det ved jeg ikke. Jeg har ikke fået noget feedback. Jeg er også fortaler for økologi, men det er jo heller ikke alle i Venstre, der går ind for det.

Forpligtet til at forsvare område

Selvom Charlotte Bisserup Bechfeldt stiller op for Venstre, er hun også imod planerne om et udrejsecenter på Lindholm.

- Det vigtigste er, at jeg synes, det er sindssygt mange penge at bruge på det.

quote Som kandidat i et område mener jeg egentlig, man er forpligtiget til at forsvare sit område

Charlotte Bisserup Bechfeldt (V), folketingskandidat

Når dit parti Venstre er for, bør du så ikke følge trop?

Som kandidat i et område, mener jeg egentlig, man er forpligtiget til at forsvare sit område. Og det her har bare for store konsekvenser for mit område. Men der kommer også til at være færgeafgange til og fra øen. Det skaber utryghed i området, siger Charlotte Bisserup Bechfeldt.

Hvordan har Venstre reageret på din holdning, der strider mod partiets linje?

- I Venstre har vi højt til loftet og langt til døren, så på den måde har der ikke været nogen voldsomme reaktioner. Der er rum for i Venstre, at man kan sige sin mening. Lige i denne her sag bliver jeg nødt til at stampe i jorden og sige, at der er en rigtig dårlig idé, siger Charlotte Bisserup Bechfeldt.

Det samme gør Stine Pilt Olsen fra De Konservative. Hun taler også de lokale borgeres sag:

- Den effekt, som udrejsecentret vil have på de nære omgivelser i lokalsamfundet, er bekymrende, ikke mindst i Kalvehave, Langebæk, Stensved, Præstø og på Møn. Det er ikke rimeligt, at borgere skal føle sig udsat. 

Man kunne kigge på nedlagte bygninger

Der er mange alternativer til at placere de udviste kriminelle på en øde ø, lyder det.

quote Det er ikke rimeligt, at borgere skal føle sig udsat

Stine Pilt Olsen (K), folketingskandidat

- Jeg synes, der er mange ting, man kan kigge på i forhold til at finde løsninger. Der står nogle ubenyttede lejre, som har vi oprettet. Jeg ville hellere, at vi skulle lave en undersøgelse, hvor vi finder ud af, om der er nogle steder, der er mere oplagt, end det her, siger Charlotte Bisserup Bechfeldt fra Venstre.

Lindholm med den nyeste forskningsbygning fra 2007 i forgrunden.
Læs også
S-ledelse støtter planer om at oprette et udrejsecenter i udlandet
Lindholm med den nyeste forskningsbygning fra 2007 i forgrunden.
Læs også
S-ledelse støtter planer om at oprette et udrejsecenter i udlandet

- Man kunne kigge på nedlagte bygninger, der ikke længere bliver brugt, eller man kunne kigge på noget, hvor man ikke samler så mange mennesker på en ø.

Socialdemokratiet har foreslået, at man arbejder videre med den plan, som regeringen igangsatte om at etablere et udrejsecenter uden for EU, og hos Radikale Venstre vil de placere de kriminelle udviste rundt i landet på forskellige centre med fodlænke. Men det er billigt købte point, mener Charlotte Bisserup Bechfeldt.

- Der er også noget, der hedder menneskerettighedskonventioner, og dem bliver vi nødt til at overholde. Der hører de ting ikke ind under, og det gør det heller ikke at give dem fodlænke på, siger hun.

- Hvad med de centre, vi allerede har i dag?

Lars-Christian Brask (V) mener, der må være bedre steder at placere de kriminelle udviste end på en øde ø i Stege Bugt.

- Hvad med nogle af de steder, vi har i dag? Hvad er der galt med dem? Vi har blandt andet udrejsecenter på Hørsholm. Jeg har ikke set eller oplevet noget, det tilsiger, at vi skal gøre det på den her måde.

quote Vi skal bevare nogle af de udrejsecentre, vi har i dag i stedet for at koncentrere det i et område, der er så tyndt befolket

Lars-Christian Brask (V), folketingskandidat

Er der plads til, at de kan være der?

- Det ved jeg ikke. Det kan godt være, det skal være en kombination af noget mere. Men det dér er forkert. Vi skal bevare nogle af de udrejsecentre, vi har i dag, i stedet for at koncentrere det i et område, der er så tyndt befolket, siger Lars-Christian Brask.

TV2 ØST har forsøgt at kontakte Daniel Blak Pedersen(K) og Jacob Panton (V), som også vil stemme imod deres gruppe. De er på nuværende tidspunkt ikke vendt tilbage.


Nyhedsoverblik