Lokale fitnesscentre raser: - Det er en mærkelig måde at drive kommune på

Private fitnesscentre i Vordingborg er utilfredse med den offentlige støtte, deres nye konkurrent, DGI Huset Panteren, får.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Når DGI Huset Panteren snart står færdig vil et af tilbuddene være et fitnesscenter, og det frustrerer de eksisterende centre i byen, som føler sig udsat for unfair konkurrence.

- Jeg synes ikke, det er i orden, siger Helene Simonsen, daglig leder af MyGym i Vordingborg.

Hun mener, at Vordingborg Kommune, der har støttet Panteren med et tocifret millionbeløb, er med til at skævvride konkurrencen over for de lokale erhvervsdrivende.

- Det svarer til, at kommunen åbner et lavprissupermarked, og da de ikke skal tjene på det, kan de sælge varerne til indkøbspris, siger hun.

quote Det svarer til, at kommunen åbner et lavprissupermarked, og da de ikke skal tjene på det, kan de sælge varerne til indkøbspris

Helene Simonsen, daglig leder af MyGym

- Mærkelig måde at drive kommune på

Helene Simonsens budskab gentages hos hendes konkurrenter i Vordingbowl Motion og Fitness, hvor indehaver Niels Larsen også har svært ved at se det geniale i projektet.

- Jeg synes, det er skævvridende, at vi betaler skatter og afgifter til det offentlige, som så bruger pengene til at støtte nogen, der faktisk konkurrerer med os. Det, synes jeg, er en mærkelig måde at drive kommune på, siger han og tilføjer, at han ikke har noget problem med konkurrence, så længe den er fair.

Lederen af DGI-huset mener dog, at man kommer til konkurrere på lige vilkår med de eksisterende centre. Eneste forskel er, at DGI Huset Panteren også vil kunne tilbyde svømning og foreningsliv.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at det her er et super attraktivt tilbud, men alene fordi nogle er bange for, at det 'tager' borgerne, kan jeg ikke se, at vi skulle undlade at give borgerne muligheden for at kombinere svømning og fitness, for det er der helt sikkert mange borgere, der gerne vil, siger direktør i DGI Huset Panteren, Betina Møgeltoft.

quote Jeg kan godt forstå, de er frustrerede, og at markedet er presset, men jeg kan sige, at det bliver på konkurrencelignende vilkår

Michael Seiding Larsen, borgmester i Vordingborg Kommune

- De kommer til at klare sig selv

Heller ikke borgmester i Vordingborg Kommune, Michael Seiding Larsen, mener, at det kommende idrætshus udgør et problem i forhold til konkurencen.

- Jeg kan godt forstå, de er frustrerede, og at markedet er presset, men jeg kan sige, at det bliver på konkurrencelignende vilkår. Der bliver ikke noget med, at kommunen går ind og yder tilskud til maskiner eller til den daglige drift. De kommer til at klare sig selv, siger Michael Seiding Larsen (V).

DGI Huset Panteren slog dørene op 1. april 2015 og åbner vandhus den 22. december.


Nyhedsoverblik