Lokale fiskere og lystbåde leder efter forsvundne sejlere

To mænd har været forsvundet siden onsdag aften, efter de sejlede afsted fra havnen i Faxe Ladeplads.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Siden onsdag aften har to mænd fra Faxe været forsvundet, efter de omkring klokken 20.00 sejlede afsted fra havnen i Faxe Ladeplads.

Sydsjællands og Lolland-Falsters modtog anmeldelsen om de to mænd på henholdsvis 38 og 50 år torsdag, hvorefter de iværksatte en omfattende eftersøgning med helikopter, både fra Søværnet, droner og hundepatruljer inde på land. Desuden forsøgte politiet forgæves at spore mændenes mobiltelefoner.

Men de to mænd er ikke dukket op, og politiet frygter, at begge mænd har mistet livet i bølgerne. Lørdag valgte man at indstille eftersøgningen, og på havnen i Faxe Ladeplads er stemningen trykket, fortæller Flemming Juel, bestyrelsesformand for Faxe Ladeplads Havn, til TV ØST.

quote  Det er en legetøjsbåd, som man ikke skal sejle ud på havet med

Flemming Juel, bestyrelsesformand for Faxe Ladeplads Havn

- Folk er bekymrede over, hvad der kan være sket, siger han.

Husk redningsvesten

Flemming Juel fortæller, at han og nogle andre så de to mænd sammen med en hund sejle rundt i jagtprammen inde i fiskerihavnen onsdag aften omkring klokken 21.00.

- Vi troede egentlig, at de skulle have prammen op ved slæbestedet, men de sejlede videre, siger Flemming Juel. 

 

Hvis nogle har oplysninger, kan politiet kontaktes på 1-1-4.
Hvis nogle har oplysninger, kan politiet kontaktes på 1-1-4.

Ifølge bestyrelsesformanden har lokale fiskere og lystbådssejlere derfor ledt efter de to mænd, siden de torsdag blev meldt savnet.

- Flere tager også ud i dag for at fiske efter hornfisk, og de holder øje med de to mænd. Men der er bølger på havet, så det er svært at se fra en jolle, hvad der er på vandet. Men jeg tror ikke, vi kan finde dem derude, siger Flemming Juel og tilføjer:

quote Det er bekymrende

Anders Mikkelsen, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

- Det er en meget lav båd, som ligger meget lavt i vandet, det er en legetøjsbåd, som man ikke skal sejle ud på havet med.

Hændelsen med de to mænd får nu havnepersonalet i Faxe Ladeplads til at minde sejlere om sikkerheden til søs, for som Flemming Juel siger:

- Man skal huske redningsvesten og have respekt for havet, for det er ikke nogen legeplads.

Politiet søger vidner

Selvom politiet har indstillet eftersøgningen, så ønsker de stadig at høre fra eventuelle vidner. Sagen er nemlig ikke afsluttet.

- Hvis nogen bare har det mindste kendskab til noget i den her sag, så er det interessant for os, siger Anders Mikkelsen, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, og tilføjer:

helikopter1.jpg
Læs også
To mænd savnes stadig efter sejltur
helikopter1.jpg
Læs også
To mænd savnes stadig efter sejltur

- Det er bekymrende. De sejler ud fra Faxe Ladeplads klokken 21.00 og sejler formentlig mod nordøst op langs kysten. Siden er der ikke nogen, der har set noget til dem. Deres jagtpram er heller ikke fundet.

Politiet har været i kontakt med familie og venner til de to mænd.

Hvis man har oplysninger i sagen, kan man kontakte politiet på telefon 1-1-4


Nyhedsoverblik