Lokale aftaler giver lærere mere frihed

Kommunerne indgår lokale aftaler med lærerne, der giver dem noget af friheden fra tiden før arbejdstidreformen tilbage.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er kommet mere frihed og fleksibilitet ind i lærernes skoleskema i flere kommuner de seneste år.

Flere steder har kommunen nemlig i samarbejde med de lokale lærerforeninger indført lokale aftaler for lærerne, der bestemmer hvor meget tid, de skal undervise, og hvor meget af forberedelsestiden, der er bundet til skolen.

På landsplan betyder det, at otte ud af ti lærere arbejder efter lokale aftaler, viser nye tal fra Danmarks Lærerforening.

Det skriver Politiken.

quote Jeg synes, at den voksende mængde af kommunale aftaler er positivt

Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening

I vores sendeområde har de fleste kommuner lavet individuelle aftaler, pånær Kalundborg, Sorø, Stevns og Lolland Kommuner. Aftalerne over hele landet varierer meget i karakter og kan ifølge Politiken være "alt fra mere ukonkrete hensigtserklæringer og finansierede aftaler om forberedelsestimer og lignende".

Roser lokale aftaler

Og hos Danmarks Lærerforening er man glad for de lokale aftaler.

- Jeg synes, at den voksende mængde af kommunale aftaler er positivt. Alle er efterhånden klar over, at folkeskolen er udfordret. Så aftalerne er et udtryk for, at man har sat sig sammen lokalt og prøvet at finde løsninger på lærernes arbejdssituation, siger formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, til Politiken.

Kommunernes Landsforening (KL) er også positivt stemt over, at kommunerne går ind og laver individuelle løsninger på lærerområdet. Dog skriver Michael Ziegler (K), formand for KL's løn- og personaleudvalg, til Politiken i en e-mail:

- Vi har en klar holdning til, at det hverken er hensigtsmæssigt eller nødvendigt at indgå lokale aftaler, der indeholder bindinger på anvendelsen af lærernes arbejdstid, da det direkte binder kommunens ressourcer.


Nyhedsoverblik