Slagteren i Præstø kan noget særligt.
Derfor har Jakob Magnusson, der er slagtermester i Meny i Præstø, vundet Slagterprisen 2018 i kategorien supermarkedsslagter.
Det er Landbrug & Fødevarer, der står bag prisen, og de skriver i en pressemeddelelse, at det er kærlighed til kødet og råvarerne – og til faget – der driver vinderne. De eksperimenterer og skaber fantastiske smagsoplevelser.
- De er ikke blot kødfolk, men madfolk, skriver de.
Vi gør mange gode ting, som du ikke rigtig finder andre steder
- Jeg er utrolig glad og stolt, siger slagtermesteren, Jakob Magnusson.
- Ikke kun på egne vegne men på hele afdelingen. Det er en holdindsats, og det har været en lang, sej kamp. Konkurrencen har kørt siden aprilmåned, så vi har virkelig givet den gas over lang tid, så det er jeg stolt af.
Det kan lade sig gøre i Udkantsdanmark
Butikken glæder sig samtidig over, at en butik i en lille by på Præstø, løber med Slagterprisen 2018.
- Det udbud, vi har her i butikken, for at finde noget, der ligner, skal du måske til Hellerup. Vi har både betjent fiskeafdeling, betjent osteafdeling, vi gør en masse i specialkød. Og det skal man måske arbejde med lidt mere her, end i for eksempel Hellerup, hvor kundegrundlaget er meget større. Præstø er en meget lille by, der bor under 4.000 mennesker, det vil sige, at vi skal lokke folk til. De skal køre både fra Næstved og Vordingborg, for at det kan lade sig gøre. Men det gør vi jo. Så det kan jo lade sig gøre i Udkantsdanmark at have en højprofileret butik, siger Jakob Magnusson.
- Vi gør mange gode ting, som du ikke rigtig finder andre steder, slutter slagtermesteren.