Lokal hundefører vinder VM i agility: - Det er en kæmpe anerkendelse

I weekenden vandt Natasha Gjerulff Jensen og hunden Moviestar VM i agility. Det er stort, fordi der ikke er særlig mange udøvere i Danmark, lyder det.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hjemme i Natasha Gjerulff Jensens have i Sakskøbing på Lolland er der en forhindringsbane.

Det er ikke en hvilken som helst forhindringsbane, men en agilitybane for hunde. Og det er blandt andet her, at Natasha Gjerulff Jensen har trænet hunden Moviestar så godt, at de i weekenden vandt verdensmesterskabet i agility i den sydsvenske by Kristianstad.

- Det er en kæmpe anerkendelse. Det er fantastisk at kunne vise hele verden, at selvom man har en hund, der er lidt udfordrende at træne med, så kan man komme langt, hvis man ikke giver op, er positiv og har gode træningsmetoder, siger Natasha Gjerulff Jensen.

Natasha Gjerulff Jensen med hunden Moviestar.
Natasha Gjerulff Jensen med hunden Moviestar. Foto: Jens Ole Nielsen

Et miniput-land som verdensmester

I agility er udfordringen at få hunden til at løbe stærkt gennem forhindringerne uden svinkeærinder.

- Moviestar elsker at løbe, og hun løber for at løbe. Og i agility er det vigtigt, at hunden ikke løber unødvendigt. Den skal ikke løbe i store buer for eksempel, for det koster meget tid. Så det svære er at holde hundens grundfart, mens den kun løber det, den skal, siger Natasha Gjerulff Jensen.

- Det har Moviestar tidligere ikke været så god til. Hun er ikke så samarbejdsvillig, så jeg har knoklet for at gøre mig selv interessant og holde hendes opmærksomhed på mig.

Men alligevel lykkedes det altså Moviestar – der er af racen shetland sheepdog - og Natasha Gjerulff Jensen at hive verdensmesterskabet hjem til Sakskøbing. Og det er noget ganske særligt, lyder det fra hundeføreren.

- Der er desværre ikke så mange udøvere i Danmark endnu. Det er ikke et af de største lande i sporten. Derfor er det også så fantastisk, at vi nu har en verdensmester i Danmark. Vi håber, det kan skabe noget interesse for sporten, siger hun.

Moviestar er ikke nogen helt almindelig familiehund. Hun har et talent, der for nylig har sikret hende titlen som verdensmester.

En livsstil

Og faktisk kan hun allerede mærke, at det vundne verdensmesterskab har gjort en forskel. På bare to dage har hun fået over 100 venneanmodninger på Facebook, og hun kan virkelig mærke den opmærksomhed, der følger med, når man bliver verdensmester.

- Man bliver mere eftertragtet på en måde. For eksempel har hende, der har faren til Moviestar, fået mange henvendelser fra folk. De vil gerne bruge den hanhund til at få hvalpe, for den har jo lavet en verdensmester, siger Natasha Gjerulff Jensen.

Natasha Gjerulff Jensen har konkurreret i sporten de seneste ti år, og i otte af dem har hun repræsenteret Danmark til verdensmesterskaberne.

- Det er en fantastisk måde at dyrke motion på, især hvis man har en hund, der også gerne vil dyrke motion, siger hun og fortæller, at hundesporten er blevet lidt af en livsstil i hendes familie.

- Vores hverdag er bygget op omkring agility, for vi har seks hunde, og min kæreste dyrker også sporten. Han har også været på landsholdet. Vores lille dreng er også altid med rundt, og han synes, det er fantastisk at være af sted. Vi har en stor familie og rigtig gode venner, der altid er med os, så derfor er alle vores ture jo en form for familiekomsammen for vores søn, siger Natasha Gjerulff Jensen.

- Men det er også rart at få noget ud af alt den tid, vi bruger på hundene. Fordi vi nogle gange bliver nødt til at gå lidt på kompromis med familielivet.

Natasha Gjerulff Jensen med sit hold i en sejrsrunde.
Natasha Gjerulff Jensen med sit hold i en sejrsrunde. Foto: Jens Ole Nielsen

Tid til at holde fri

Når det så er sagt, så kunne Natasha Gjerulff Jensen ikke tænke sig at droppe sit daglige arbejde som fysioterapeut for udelukkende at fokusere på agility – heller ikke selvom det som verdensmester er kutyme, at man bliver inviteret til at undervise i agility flere steder i verden.

- Det bliver ikke aktuelt for mig, for jeg vil ikke undvære min familie og mit arbejde, siger hun.

Og den næste tid står faktisk på en pause fra konkurrencerne, der normalt løber fra april til oktober.

- Vi har fri henover vinteren, hvor hundene har brug for at lave noget andet end agility. Vi har også en kennel, hvor vi nogle gange laver kuld, men derudover nyder vi at være lidt hjemme. Vi er af sted næsten hver weekend fra april til oktober, så vinteren står på kvalitetstid med familien, siger Natasha Gjerulff Jensen.

- Men det er da fantastisk at kunne bevise, at man også kan nå langt med sin hobby. At man ikke behøver at lave noget 24/7 for at blive verdensmester.


Nyhedsoverblik