Lokal hund på millioner af frimærker

PostNord sender nu en ny serie frimærker på gaden. Et af dem prydes af hunden Audi fra Haslev, som har et helt særligt talent.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Nogle hunde har for vane at bjæffe voldsomt efter postbude. Men den slags uvaner skal man ikke vente af hunden Audi fra Haslev. For når posten kommer forbi, vil frimærkerne nemlig være prydet med et fint billede af netop Audi.

Den 9-årige gule labrador havner på millioner af frimærker, fordi hendes ejer, Leif Stonor Nielsen, har nomineret hende til en helt særlig konkurrence, som PostNord stod bag.

quote Det særlige ved Audi er, at hun gør en god samfundstjeneste

Leif Stonor Nielsen, ejer

Her fik hundeelskere landet over mulighed for at nominere firbenede venner, som kan noget helt særligt. Blandt 5.000 nominerede blev fem vindere udvalgt - og én af dem blev Audi.

- Jeg blev rigtig, rigtig stolt, da jeg fik at vide, at Audi blev udvalgt blandt 5.000 andre hunde. Vi var jo kommet igennem et nåleøje, sagde Audis ejer, Leif Stonor Nielsen, da TV2 ØST talte med ham i marts.

Artiklen fortsætter efter billedet.

Når dyr bliver påkørt eller anskudt, rykker Leif og Audi ud.
Når dyr bliver påkørt eller anskudt, rykker Leif og Audi ud.

- Vi har glædet os helt vildt til at kunne vise frimærkerne med vinderhundene, som på hver deres måde fortæller en flot historie. Vi har oplevet en overvældende interesse fra danskerne for at få deres firbenede venner på frimærke, og vi håber, at der bliver taget rigtigt godt imod dem, siger Martin Pingel, designchef i PostNord Frimærker.

Stopper andre dyrs lidelser

Retrievere er kendt for at være dejlige familiehunde, men Audi kan også andet end at skabe hjemlig hygge. Hun er nemlig "schweisshund", og det betyder, at hun har en vigtig rolle, når andre dyr lider.

- Det særlige ved Audi er, at hun gør en god samfundstjeneste. Hun og jeg er et af i alt 185 hold under Dyrenes Vagtcentral. Vi rykker ud, hvis en bilist for eksempel rammer et råvildt. Så kan Audi snuse sig frem og finde sporet efter råvildtet, når det er flygtet efter en ulykke, forklarer Leif Stonor Nielsen.

VIDEO: TV2 ØST mødte tidligere på året Audi og ejeren Leif. Mød de to venner her:

 

Scheweisshunde kan også rykke ud, når et dyr er blevet anskudt og måske ligger lidende i skovbunden. Audi dræber selv det sårede dyr, når hun finder det, hvis det ikke er større end hende selv. Ellers må Leif Stonor Nielsen skyde det, når han når frem.

Audi er tredje generations schweisshund og har været i Leif Stonor Niels familie, siden hun blev født. Hun var kun 14 måneder gammel, da hun bestod godkendelsesprøven som schweisshund, og siden har hun og Leif Stonor Nielsen været på over 9000 eftersøgninger, hvor de har hjulpet mange dyr gennem tiden.

Frimærkerne bliver sat til salg 19. september i PostNords netbutik, i PostNords App og på udvalgte posthuse. Foruden frimærkerne med Audi kommer der frimærker med schæferen Theo fra Kibæk i Vestjylland, de islandske fårehunde Gaia, Bliða og Píla fra Hadsten i Østjylland, golden retrieveren Chivas fra Gørløse i Nordsjælland og den glathårede foxterrier Mille fra nordjyske Ejdrup.


Nyhedsoverblik