Lokal fiskeriformand: Her er stendødt for fisk

Fiskerne på Agersø har sammen med Danmarks Fiskeriforening i årevis protesteret mod miljøvirksomheden RGS 90 udledninger af renset spildevand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I går indviede miljøvirksomheden RGS 90 deres nye anlæg til 50 millioner kroner. Det fordobler kapaciteten på Stigsnæs, hvor der bliver renset industrispildevand.

Det skriver DR Sjælland.

Det kommer hovedsageligt fra den norske off-shore industri og opfylder miljøkravene, når det ledes ud i Storebælt.

Men fiskerne på Agersø har sammen med Danmarks Fiskeriforening i årevis protesteret mod virksomhedens udledninger af renset spildevand.

quote Hele Smålandsfarvandet og hele Agersøsund er stendødt for fisk

Jan Rasmussen, formand for Agersø Fiskeriforening

- Hele Smålandsfarvandet og hele Agersøsund er stendødt for fisk, fastslår formanden for Agersø Fiskeriforening, Jan Rasmussen, overfor DR Sjælland.

Fiskeriforening: Stærkt kritisabelt 

Kontorchef i Danmarks Fiskeriforening Ole Lundberg Larsen finder det stærkt kritisabelt, at nordmændene ikke selv er i stand til at håndtere deres spildevand og i stedet sender det til Danmark.

Selv betegner RGS 90's administrerende direktør Henrik Grand Petersen anlægget på Stigsnæs som en sejr for miljøet, da virksomheden gør det forurenede vand anvendeligt igen.

- Tro mig, nordmændene har selv prøvet at rense deres spildevand, men Danmark er bare bedre til det, og det vand, vi leder tilbage i Storebælt, er 100 procent rent. Faktisk så rent, at jeg gerne ville drikke det, hvis det ikke var fordi, at det er saltvand, siger Henrik Grand Petersen til DR Sjælland.

Syv milliarder liter renset spildevand vand ud i Storebælt

Slagelse Kommune er miljømyndighed på Stigsnæs, og her fastslår afdelingsleder i kommunens natur og miljøafdeling Jette Jungsberg, at virksomheden testes jævnligt og overholder samtlige fastsatte miljøkrav.

Siden 1989 har miljøvirksomheden RGS 90 ledt hvad der svarer til syv milliarder liter renset spildevand vand ud i Storebælt fra virksomhedens biologiske rensningsanlæg på Stigsnæs.


Nyhedsoverblik