Lokal brandmand i Sverige: Borgerne tager imod os med åbne arme

Lokale brandmænd er sendt til Sverige for at hjælpe dem med at slukke flammerne. Her har de fået en varm velkomst.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Lokale brandmænd blev i sidste uge sendt til Sverige for at hjælpe med at slukke skovbrande.

Det var brandmænd fra blandt andet Beredskabsstyrelsen, Østsjællands Beredskab, Vestsjællands Beredskab, Midt- og Sydsjællands Brand & Redning og Lolland-Falsters Brandvæsen, som alle blev sendt afsted for at deltage i indsatsen. 

Nu er nogle af dem på vej hjem igen.

Beredskabsfolk i Sverige
Læs også
Lokale brandfolk skal hjælpe med at slukke svensk flammehav
Beredskabsfolk i Sverige
Læs også
Lokale brandfolk skal hjælpe med at slukke svensk flammehav

- Terrænet er noget helt andet heroppe

En af de brandmænd, der har været udlånt til det svenske beredskab, er Brian Rasmussen fra Lolland-Falster Brandvæsen. Han sidder lige nu i bus på vej hjem til Danmark igen.

quote Det har været varmt, og hårdt fysisk krævende. Solen har bagt på os alle dage

Brian Rasmussen, brandmand fra Lolland-Falster Brandvæsen

- Det har været varmt, og hårdt fysisk krævende. Solen har bagt på os alle dage. Det har primært været i meget kuperet terræn blandet af svensk klippe, mos og fældede træer, siger han.

Og det er netop det kuperet terræn og det store omfang af skovbrande, der gør det noget hårdere at være brandmand i Sverige, end i Danmark, fortæller han.

- Jeg har haft lejlighed til at følge med i medierne i de pauser, jeg har haft, og jeg kan se, at det også har været en hård, krævende indsats derhjemme. Forskellen er, at terrænet er noget helt andet heroppe, siger han.

Brandfolkene har arbejdet med alt fra udlægning af slanger helt op til 2 kilometers slangelængde op over fjelde med sugning fra to forskellige søer og har periodevis været indsat til direkte slukning af ild.

Se her, hvordan der lægges en 2 kilometer slangvej ud, som skal hjælpe med at slukke flammerne. Kilde: Beredskabsstyrelsen.

- Det har været imponerende at være en del af

I alt har der ifølge svenske medier været cirka 1000 mennesker involveret i indsatsen i Sverige, som også omfatter frivillige fra Røde Kors, ambulancepersonale og politi. 

quote Det er en imponerende indsats. Det er næsten så stort, at det er svært at beskrive

Brian Rasmussen, brandmand fra Lolland-Falster Brandvæsen

- Det er en imponerende indsats. Det er næsten så stort, at det er svært at beskrive, siger Brian Rasmussen fra Lolland-Falster Brandvæsen.

 I campen, hvor Brian Rasmussen har boet, var de 60 brandmænd i alt fra Danmark.

- Alvoren taget i betragtning, har det været ganske imponerende at være en del af. Den fælles forståelse for løsning af opgaven. Under turen havde vi flere oplevelser med svenske borgere, der kørte forbi os, dyttede og vinkede, siger Brian Rasmussen fra Lolland-Falster Brandvæsen.

En svensk mand gav hånd og sagde tak til alle

På brandmændenes færd igennem det svenske landskab blev de taget godt imod af de almene borgere.

- På en tankstation blev vi forsynet med to rammer sodavand uden beregning. På en anden rasteplads kom der en svensk mand kørende i sin bil, standsede og steg ud af bilen og gav os alle hånden og sagde tak, fortæller Brian Rasmussen.

Nu har Brian Rasmussen vendt næsten hjemad mod Danmark igen. Han er glad for, at han kunne være med til at gøre en forskel.

- Det gør det hele værd, at vi kan hjælpe hinanden i en krisesituation.


Nyhedsoverblik