Lokal bekymring over broballade

Beboerne i Orehoved på det nordlige Falster er bekymrede for, om udsættelsen af det nye broprojekt over Storstrømmen bliver langvarig

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I går trak transportminister Ole Birk Olesen (LA) i nødbremsen for det byggeprojekt, der skal sikre regionen Danmarks tredje største bro. Nu frygter lokale beboere fra Orehoved på Falster, at ministerens udsættelse af projektet, kan få uoverskuelige konsekvenser.

- Hvor lang tid kommer det nu til at tage? Det ved vi ikke. Nu står vi igen i en eller anden form for uvished, siger Jimmy Persson fra Orehoved.

Mange kampe er kæmpet

Beboerne i området har allerede kæmpet mange kampe i forbindelse med byggeriet af den nye bro.

Ægteparret Lilli og Jimmy Persson har siden den nye bro første gang kom på tale i 2013 søgt om at blive eksproprieret. Siden da, har de hvert år sendt ansøgninger afsted om ekspropriation, fordi deres hus bliver omgivet af byggeplads. Hver gang har de fået afslag. Derfor vil de gerne have, at der sker noget, så de kan komme videre med deres liv.

Nu står vi så igen i en eller anden form for uvished, hvor vi ikke rigtig kan komme videre. Det har jeg det rigtig dårligt med, og jeg bliver meget nedtrykt over det. Det påvirker mig virkelig meget, siger Lilli Persson.

Davids kamp mod Goliat

De har sammen med beboerforeningen for Orehoved og omegn kæmpet mange kampe om blandt andet ekspropriation, støjmur, lugtgener og dæmning. Hele vejen igennem føler de, at det har været Davids kamp mod Goliat. Magtesløsheden hos beboerne er ikke til at tage fejl af.

- Vi er jo stavnsbundne. Vi kan jo ikke sælge noget nu. Så de mursten, som vi investerede i, de har tabt en stor del af deres værdi. Der er jo ingen, der vil drømme om at købe det her nu, med udsigt til en byggeplads i fire, fem, seks ja måske syv år. Det bliver ikke let at sælge, siger formanden for beboerforeningen for Orehoved og omegn, Lennart Scharff.

- Broen bør skiftes ud

De fleste af beboerne erkender, at den gamle Storstrømsbro synger på sidste vers, og derfor var de egentlig også tilfredse med udsigten til, at byggeriet skulle gå starte op, ikke mindst så det kunne blive færdigt, så beboerne ikke længere skal befinde sig i byggerod og tovtrækkeri med Vejdirektoratet og ekspropriationskomiteen

- Jeg tror jo, at det bliver rigtig lækkert, når de er færdige med at bygge. Men jeg synes bare, at vi havde nået den alder, hvor vi skulle prøve at finde et sted, hvor vi kunne bo resten af vores liv, så vi kunne nyde den sidste tid, og ikke leve i sådan et kaos, siger Lilli Persson. 


Nyhedsoverblik