Løkke åbner for V og S i regering – lokalt makkerpar gør en dyd ud af et tæt samarbejde

Lars Løkke Rasmussen (V) åbner op for en mulig V og S regering. Her i regionen samarbejder to lokale S og V-politikere allerede tæt sammen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen vendte torsdag valgkampen på hovedet og foreslog regeringssamarbejde med Mette Frederiksen (S).

Her i regionen har vi et makkerpar i form af to lokale folketingsmedlemmer fra hver sin fløj, Rasmus Horn Langhoff (S) og Jacob Jensen (V), der netop gør en dyd ud af et tæt samarbejde.

- Rasmus (Horn Langhoff (S), red.) og jeg har fundet ind i et meget tillidsfuldt samarbejde og dermed også givet plads til at kunne fortælle borgerne om det, vi er enige i lokalt, men også om de politiske uenigheder, vi selvfølgelig også har, siger Jacob Jensen (V).

Marcus Knuth (V), Lennart Damsbo-Andersen (S)
Læs også
Folketingsmedlemmer fra S og V klar til fælles regering efter valget
Marcus Knuth (V), Lennart Damsbo-Andersen (S)
Læs også
Folketingsmedlemmer fra S og V klar til fælles regering efter valget

I over ti år har makkerparret stået last og brast for at skabe flere resultater for deres valgkreds. Og traditionen tro indleder de valgkampen sammen.

S: Det er ikke aktuelt

Men trods et godt samarbejde jubler Rasmus Horn Langhoff ikke over Lars Løkke Rasmussens forslag om et regeringssamarbejde.

quote Jeg tror, at over 90 procent af de lovforslag, der går igennem, stemmer vi sammen om

Jacob Jensen (V)

- Jeg synes ikke, det er så aktuelt, at Socialdemokratiet skal danne regering med Venstre. Der er for store politiske forskelle på de to partier, siger Rasmus Horn Langhoff.

- Men det er jo en håndsrækning til Socialdemokratiet, og den synes jeg, man skal tage imod forstået på den måde, at hvis vi får opbakning til at danne en socialdemokratisk regering efter næste valg, så skal vi selvfølgelig samarbejde bredt i Folketinget. Og der synes jeg, det er positivt, hvis Venstre gerne vil være med til at lave noget politik sammen med en eventuel socialdemokratisk regering.

Kommer fra to forskellige udgangspunkter

Venstremanden Jacob Jensen mener dog, at sådan som den politiske verden ser ud i dag, så kan det betale sig at samle sig.

- Jeg synes i den nuværende situation, hvor vi kan se meget ekstreme holdninger komme til udtryk i den danske politiske debat, nye partier er blomstret op, ultimative krav flyver i luften fra den ene dag til den anden, der synes jeg, det er fornuftigt at afsøge den mulighed, der er i, at de regeringsansvarlige partier kan finde ud af det, der samler os mere end det, der skiller os ad, siger Jacob Jensen.

stemmeboks.jpg
Læs også
Hvilken folketingskandidat er du mest enig med? Tag testen her
stemmeboks.jpg
Læs også
Hvilken folketingskandidat er du mest enig med? Tag testen her

- Der er jo, som Rasmus rigtigt siger, politiske forskelle mellem Venstre og Socialdemokratiet. Vi kommer fra to forskellige udgangspunkter, men det gør jo ikke, at vi ikke kan finde de kompromiser, der skal til. Det viser vi også i den daglige politik. Jeg tror, at over 90 procent af de lovforslag, der går igennem, stemmer vi sammen om. Så der er jo meget, vi kan finde kompromiser omkring, og det er det, jeg hører statsministeren sige.

Kaffeklubben samarbejder

Jacob Jensen og Rasmus Horn Langhoff er ikke det eneste makkerpar her i regionen, som kan enes på tværs af partierne.

Længere syd på finder man kaffeklubben med Marcus Knuth (V) og Lennart Damsbo-Andersen (S), som den 11. maj udtalte til TV2 ØST, at de var klar til at begrave den gamle stridsøkse og danne regering, hvis muligheden byder sig.

- Når man kigger på de udfordringer, der er i rød blok med Radikale Venstre, som kræver lempelser på udlændingeområdet, Enhedslisten, der kræver en meget rød økonomisk politik, samt udfordringerne i blå blok med Stram Kurs, som vi tager afstand fra, så kunne en VS-regering give en vis form for stabilitet, lød det fra Marcus Knuth, der er valgt i Sjællands Storkreds.

Rasmus Paludan
Læs også
Første meningsmåling fra regionen - Stram Kurs har kurs mod Folketinget
Rasmus Paludan
Læs også
Første meningsmåling fra regionen - Stram Kurs har kurs mod Folketinget

På samme måde sagde Lennart Damsbo-Andersen:

- Jeg tror, det bliver rigtig rodet efter valget med alle de partier, som der er lige nu. Derfor er jeg ikke umiddelbart afvisende overfor noget som helst. Hvis vi løber ind i at skulle have svenske tilstande i forhold til at skulle få dannet regering efter valget, så kan det godt ende ud i, at det bliver den konstellation, sagde han.


Nyhedsoverblik