Livsfarlig landevej - bekymrede borgere tør ikke lade deres børn cykle i skole

I tre år har borgere nær Holbæk kæmpet for en cykelsti uden held. Nu forsøger de med en cykel-demonstration.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I Regstrup i nærheden af Holbæk fravælger flere og flere jernhesten.

Landevejen, der skal bringe borgerne ind til Holbæk, er nemlig alt for farlig at cykle på, mener borgere i området.

Efter flere års kamp er det stadig ikke lykkedes at få politikerne til at afsætte penge til en cykelsti. Derfor prøver borgerne i området endnu engang at råbe politikerne op. 

quote Vi vil gerne have vore børn ud at cykle igen

Roland De Jong, arrangør af cykeldemonstration

Mandag var en cykel-demonstration derfor stablet på benene.

- Vi vil gerne have vores børn ud at cykle igen. Vores bekymring ligger i, at vi ikke kan sende vores børn i skole eller gymnasiet uden at bruge offentlig transport eller køre dem, siger en af områdets bekymrede beboer, Roland De Jong.

Giver ikke op

Det var to skolepiger, Sophie Sommer De Jong og Laura Farsøht Korndal, der tilbage i efteråret 2015 gjorde politikerne opmærksomme på, at strækningen mellem Regstrup og Holbæk var farlig.

Dengang dannede de to piger Facebook-gruppen ’Cykelsti Regstrup-Holbæk’, som i dag tæller over 750 medlemmer. 

Artiklen fortsætter under videoen ...

 

De to piger går ikke længere i folkeskole og cykler derfor sjældent på vejen, men det afholder ikke forældrene fra at fortsætte kampen.

- Holbæk Kommune har ikke haft en god økonomi i en del år, men det er jo et spørgsmål om at prioritere pengene, og vi ved, at der bliver afsat penge til cykelstier i ny og næ, så på et eller andet tidspunkt må det blive vores tur. Derfor bliver vi ved, siger Roland De Jong, der er arrangør af dagens cykelaktion og far til Sophie Sommer De Jong.

Et spørgsmål om prioriteringer

Arrangementet fandt sted mandag aften, hvor lokalpolitikerne var inviteret med.

En af dem er Rasmus Brandstrup Larsen (V). Han er selv fra området og kender udmærket til de trafikale problemer. Derfor havde han sat kryds i kalenderen.

- Vi vil gerne have, at så mange som muligt cykler. Cykelstier er generelt vigtige, fordi det er borgernært, og den her cykelsti ligger højt på vores prioriteringsliste, siger han til TV ØST.

Kæmper for cykelsti
Læs også
Piger kæmper stadig for cykelsti
Kæmper for cykelsti
Læs også
Piger kæmper stadig for cykelsti

Det er i forbindelse med de kommende budgetforhandlinger i Holbæk Kommune, at borgerne endnu engang råber politikerne op. Ifølge Rasmus Brandstrup Larsen har borgerne fuld opbakning fra Venstre i Holbæk Kommune.

Spørgsmålet er imidlertid, om den politiske opbakning er bred nok.

- Det er en af vores førsteprioriteringer, når vi går til budgetforhandlinger. Det gælder for os om at overbevise de andre (i byrådet, red) om, at det her er en vigtig sag, siger Rasmus Brandstrup Larsen (V).

- Jeg har ikke lyst til at være den politiker, der kommer til at stå at sige, at det var ærgerligt, at vi ikke prioriterede pengene, for nu er der en, der er blevet kørt ihjel, siger Rasmus Brandstrup Larsen.


Nyhedsoverblik