Lettelse hos pendlere - endelig kører togene igen

Pendlere mellem Vordingborg og Næstved kunne her til morgen ånde lettet op. Nu kører togene igen efter måneder med togbusser

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er nu sikkert og vist: Togene ruller atter ind og ud af Vordingborg Station. Stationen har været lukket siden marts, mens togbusser har sørget for, at pendlerne kunne komme frem og tilbage mellem Vordingborg og Næstved.

Passagerne på stationen var her til morgen da også lettede over, at en hård pendlerperiode nu er forbi.

Artiklen fortsætter under billedet. 

Amanda Hemmingsen kan nu sove længere om morgenen. De sidste mange måneder har været stressende, fortæller hun. 
Amanda Hemmingsen kan nu sove længere om morgenen. De sidste mange måneder har været stressende, fortæller hun.  Foto: Frederik Thorup - TV2 ØST

Amanda Hemmingsen, der læser biokemi på Københavns Universitet, sparer eksempelvis næsten en times transport hver dag og er glad for, at hun nu kan sove lidt længere om morgenen.  

- Det har været en stressende periode og for at nå det hele, har jeg indimellem valgt at tage min egen bil til Næstved i stedet for at tage togbussen her fra Vordingborg. Nu kan jeg tage toget herfra i stedet for at skulle ud og ind af bussen, og så kan jeg sidde og slappe af hele vejen, fortæller hun.

Undgik togbus - og kørte til Køge

Mathilde Jensen, der netop er begyndt at læse jura på Københavns Universitet, er glad for, at hun kun har været ramt af ombygningerne de sidste 10 dage.

- Det har været rigtig bøvlet, og jeg har måtte køre til Køge, og så har jeg taget toget derfra til København. Så det er vildt dejligt, at toget kører herfra igen, for jeg sparer en masse tid i forhold til, at jeg kan læse i toget.

Artiklen fortsætter under billedet. 

Mathilde Jensen, der netop er begyndt at studere i København, har kun mærket ombygningerne på togstrækningen de seneste 10 dage. Hun er lettet over igen at kunne læse i toget. 
Mathilde Jensen, der netop er begyndt at studere i København, har kun mærket ombygningerne på togstrækningen de seneste 10 dage. Hun er lettet over igen at kunne læse i toget.  Foto: Frederik Thorup - TV2 ØST

Vordingborg Station og strækningen mellem Vordingborg og Næstved har været lukket på grund af Banedanmarks arbejde med at ombygge og opgradere strækningen og gøre den klar til Femern-forbindelsen.

Den nye station åbnede i weekenden, og det var planen, at togene skulle køre igen mandag morgen. Banedanmark opdagede, at der var fejl med signalanlægget, og åbningen af strækningen blev derfor udskudt til onsdag.

- Vi er glade for, at vi endelig kan åbne strækningen mellem Vordingborg og Næstved, så pendlerne igen kan tage toget, og dermed skære en god bid af den rejsetid, der har været en del af hverdagen de seneste måneder. Vi ved godt, at vi har trukket lidt ekstra på pendlernes tålmodighed, siger Klaus Jørgensen, der er projektdirektør i Banedanmark i en pressemeddelelse. 

Stadig togbus til Falster

Arbejdet på strækningen mellem Vordingborg og Orehoved og Orehoved og Nykøbing Falster er stadig i fuld gang. Skal man til eller fra Falster, skal man derfor stadig med de togbusser, der holder udenfor Vordingborg Station. Pendlere skal være opmærksomme på, at togbusserne ikke stopper på Orehoved Station i perioden fra den 5. september til og med den 14. september.

Togtrafikken mellem Vordingborg og Orehoved forventes at åbne for togtrafik den 15. september, og det er planen, at strækningen mellem Nykøbing F. og Orehoved åbner som planlagt den 29. september.

Man kan løbende holde sig orienteret om ændringerne i Rejseplanen. 

VIDEO: Oplev lørdagens fest, da Vordingborg nye station blev indviet:

     

 


Nyhedsoverblik