Legebane åbnet: Unge cyklister indtog asfalten

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I Asnæs var der i dag fuld fart på de tohjulede, da flere hundrede børn og ældre var inviteret med til åbningen af Geopark Cykellegebane.

Banen er en af i alt 10 kommende cykellegebaner i hele landet. I dag var så tid at åbne den tredje med direktør for cyklistforbundet Klaus Bondam og borgmester Thomas Adelskov i spidsen. 

Leo Grøndal Næsby Strand
Læs også
Nu får beboerne ved Næsby Strand deres dige
Leo Grøndal Næsby Strand
Læs også
Nu får beboerne ved Næsby Strand deres dige

- Det overordnede formål med det her er at holde fast i en meget stærk børnecykelkultur, som vi har haft i Danmark. Hvis vi går 25 år tilbage, var det godt 75 procent af danske børn, der cyklede i skole. I dag er vi helt nede på 50 procent, siger Klaus Bondam.

En af dem der idag var med til at åbne banen var 5-årige Mikkel Eklund Nørgaard. Han havde sammen med mere end 100 børn fået lov til at testkøre den helt nye cykellegebane i Asnæs inden den officielle åbning.

Naturen som inspirator

Det er naturen og historien i Odsherred Kommune, der har givet inspiration til banen, så det ikke kun er et sted med kan cykle.

- Det handler om, at vi prøver samtidig med at lave et formidlingssted om Odsherreds UNESCO Geopark, om højderyggen, og hvordan isen har ligget, hvordan isen i sin tid har formet vores landskab, siger borgmester Thomas Adelskov.

Og de første anmeldelser er da også positive. Mikkel Eklund Nørgaard og hans venner kørte rundt på banen i flere timer og fandt hurtigt ud af, hvad der var aller sjovest 

Julie Becher
Læs også
Kommune: Mor med muskelsvind får midlertidig støtte fra mandag
Julie Becher
Læs også
Kommune: Mor med muskelsvind får midlertidig støtte fra mandag

 


Nyhedsoverblik