Legebane åbnet: Unge cyklister indtog asfalten

Arkivfoto. Foto: Kristine Funch

I Asnæs var der i dag fuld fart på de tohjulede, da flere hundrede børn og ældre var inviteret med til åbningen af Geopark Cykellegebane.

Banen er en af i alt 10 kommende cykellegebaner i hele landet. I dag var så tid at åbne den tredje med direktør for cyklistforbundet Klaus Bondam og borgmester Thomas Adelskov i spidsen. 

Læs også Nu får beboerne ved Næsby Strand deres dige

- Det overordnede formål med det her er at holde fast i en meget stærk børnecykelkultur, som vi har haft i Danmark. Hvis vi går 25 år tilbage, var det godt 75 procent af danske børn, der cyklede i skole. I dag er vi helt nede på 50 procent, siger Klaus Bondam.

En af dem der idag var med til at åbne banen var 5-årige Mikkel Eklund Nørgaard. Han havde sammen med mere end 100 børn fået lov til at testkøre den helt nye cykellegebane i Asnæs inden den officielle åbning.

Naturen som inspirator

Det er naturen og historien i Odsherred Kommune, der har givet inspiration til banen, så det ikke kun er et sted med kan cykle.

- Det handler om, at vi prøver samtidig med at lave et formidlingssted om Odsherreds UNESCO Geopark, om højderyggen, og hvordan isen har ligget, hvordan isen i sin tid har formet vores landskab, siger borgmester Thomas Adelskov.

Og de første anmeldelser er da også positive. Mikkel Eklund Nørgaard og hans venner kørte rundt på banen i flere timer og fandt hurtigt ud af, hvad der var aller sjovest 

Læs også Kommune: Mor med muskelsvind får midlertidig støtte fra mandag

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App