Leg, landskab, Lolland: Her er brugernes favoritter

Der er meget godt ved Lolland, hvis man skal lytte til alle de gode bud, TV ØST har fået. Læs her, hvad det bedste ved Lolland er.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I tre dage har TV ØST's rullende redaktion besøgt Lolland Kommune, hvor campen var placeret nede på havnen i Nakskov.

Her kunne seerne komme med deres bud på, hvad der er det bedste ved at bo på Lolland - både i en fysisk postkasse på havnen og skrive ind til os på mail. Det har flere seere gjort, og her er et udpluk af deres mange bud.

Dodekalitten ved Kragenæs

De cirka otte meter høje stenfigurer, som står i en cirkel på den lollandske mark ved Kragenæs og udgør kunstværket Dodekalitten, mener Anne-Marie Rasmussen er helt særlig for landsdelen.

- Fantastisk flot og smuk musik. Og så er der en fantastisk udsigt over til Fejø og Femø, skriver Anne-Marie Rasmussen i sin begrundelse.

18 kilometer lang ringsti

Rundt om Nakskov kan man gå en tur på en ringsti, der strækker sig 18 kilometer, og det mener Inge Rasmussen er det bedste ved kommunen.

- Der er den skønneste naturoplevelse for gående og cyklende rundt om nakskov, som hovedsageligt byder på fuglesang, smukke blomster og fred og ro, skriver Inge Rasmussen.

Maribosøerne

Flere af vores seere skriver, at Naturpark Maribosøerne er værd at besøge. Kirsten Johansson skriver blandt andet i sin begrundelse:

- Den smukke natur og en sejltur med Turbåden Anemonen på Maribosøerne, hvor der besøges guldalderpavillonen på Skelsnæs samt Borgø med den spændende historie. På turen er der mulighed for at se havørne og fiskeørne, samt mange andre fuglearter.

Postbåden Vesta og Nakskov Fjord

Når Postbåden Vesta sejler ud med post og andre varer til øboerne i Nakskov Fjord, kan man sejle med på turen. Det mener Rikke Søndergaard, at er noget af det bedste ved Lolland.

- Lige nede på havnen ligger Postbåden, som dagligt i sommerperioden sejler fjorden tynd. Skipper fortæller om øer, natur og sørger for proviant til for eksempel Ø-lejren på Vejlø, skriver Rikke Søndergaard.

Desuden anbefaler Pernille Jensen, at man udforsker Nakskov Fjord.

- Nakskov Fjord rummer enorm mange muligheder for at slappe af, lære og udforske, og fjorden har Nakskov som sin største by, men Langø er også en vigtig del af fjorden i og med, at der kommer en stor del fisk i land her, skriver Pernille Jensen. 

Lolland-Falster Lovestorm

Det borgerdrevede fællesskab som Lolland-Falster Lovestorm har vokset sig til, er helt særligt for Lolland ifølge Kirsten Sydendal. 

- Lolland-Falster Lovestorm  synliggør sydhavsøernes kvaliteter og potentialer. Næsten 25.000 er medlem af Facebookgruppen Lolland-Falster Lovestorm, der hver eneste dag byder på nye positive fotos og historier uploadet af borgerne selv, skriver Kirsten Sydendal

At lollikerne respekterer hinanden

Ifølge Anne Birthe Larsen bliver man mødt af borgere med et smil på læben, når man kommer til Lolland. Derfor har hun valgt at nomirere den lollandske respekt, som det bedste ved denne del af regionen. 

- Man kommer aktid i snak med nogen. Vi har det fineste Museum i Maribo. Tænk at man her i lille Maribo, har et museum som er en storby værdi. Frilandsmuseet er en del af Stiftsmuseet. En lille perle og oase midt i byen. Der er mange arrangementer i byen. Friluftsteater i Hyldalen og meget mere, skriver Anne Birthe Larsen

Lydolps Isbar i Nakskov

-  De har den bedste is og er søde og smilende, skriver Natascha Gry Larsen.

Richard Winthers Hus i Vindeby

- Højt til loftet, stor kunst, dynamik, jævne folk med passionerede holdninger, skriver Anne Bendtsen i sin begrundelse. 

Cykelstier langs fjorden

- Man kan faktisk cykle fra Nakskov langs vandet over Langø til Rødbyhavn, men det er ikke noget mange udefra er klar over. Der er nogle fantastisk oplevelser langs ruten, skriver Jens Henriksen. 

Smålandshavets Ø-rige

- Perlerne i Lolland Kommune er småøerne. Femø er helt fortryllende men en dejlig sejltur på 50 minutter. Femø har e traditionsrig Jazzfestival og Kvindelejr, som snart fylder 50 år begge to, smukke kunstværker af for eksempel Hanne Varming, dekorerede bænke, eventyrfigurer i træerne. Femø Kro med flyveplads. Havnehøker. På samme tid er der gang i den og fred og ro, skriver Inge-Lise Bisted.

Frilandsmuseet i Maribo

- Frilandsmuseet er et meget smukt sted på øen. Det ligger lige ned til Maribos Søndersø og i fantastiske omgivelser. Det er spændende at opleve de gamle huse og historier fra forgangne tider. Naturen giver ro i sjælen, og der er venligt og imødekommende personale, skriver Marianne Funch.


Nyhedsoverblik