Ledende bandemedlem fra Lolland skal udvises af Danmark

Et ledende bandemedlem fra Black and White South på Lolland er dømt til udvisning af Danmark.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tre unge bandemedlemmer er ved Retten i Nykøbing Falster blevet idømt over 14 års fængsel.

De er blandt andet dømt for sammen og under særligt skærpende omstændigheder at have haft en pistol med ammunition under en verserende bandekonflikt, vold, hæleri, trusler og trusler mod vidner.

En 24-årig, en 20-årig og en 17-årig mand blev tirsdag idømt henholdsvis 5 år og seks måneders fængsel, fire år og ni måneders fængsel og fire års fængsel. Den 24-årige blev desuden idømt udvisning af Danmark.

quote Det har været politiets opfattelse, at den 24-årige har været en af de ledende profiler i Black and White South

Mariam Khalil, senioranklager ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har de alle tre tilknytning til banden Black and White. Gruppen var i konflikt med Saturdarah på Lolland-Falster. Sagen vækker glæde hos politiet, fordi den ifølge senioranklager Mariam Khalil skaber ro i den verserende bandekonflikt mellem de lokale grupper.

- I sagen mellem Black and White South og Saturdarah er jeg ret overbevist om, at der er lagt låg på den nu, fordi vi har fået fat i nogen af de mere fremtrædende medlemmer fra bandegrupperingerne. Der har også været flere anholdelser og domfældelser i løbet af efteråret. Blandt andet af folk der har været i besiddelse af skydevåben, og som er blevet sat i fængsel. På den måde har vi skabt noget ro dernede, svarer Mariam Khalil.

Er de tre dømte fra Black and White fremtrædende bandemedlemmer?

- Det har været politiets opfattelse, at den 24-årige har været en af de ledende profiler i Black and White South, siger Mariam Khalil.

Skyderier og ildspåsættelser

De to mænd på 20 og 24 år har siddet varetægtsfængslet siden grundlovsforhørene henholdsvis den 3. og 16. november 2017, og retten har bestemt, at de fortsat skal være fængslet indtil afsoningen. 

Tårsvej kiosk knivstikkeri
Læs også
Tre unge bandemedlemmer idømt over 14 års fængsel
Tårsvej kiosk knivstikkeri
Læs også
Tre unge bandemedlemmer idømt over 14 års fængsel

- Det er tilfredsstillende både for politi og anklagemyndighed, når vi har foretaget et stort efterforskningsarbejde, at domstolene også vælger at dømme for det. Fordi det er en stor del af borgerens virkelighed med skyderier og ildspåsættelser, derfor et det et vigtigt signal at sende og få folk dømt for det, siger Mariam Khalil, senioranklager ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Forsøgte at stikke af fra politiet

Anholdelsen fandt sted i et hus i Søllested på Lolland den 2. november 2017. Politiet var i huset i Søllested i forbindelse med eftersøgningen af den 24-årige mand grundet et voldeligt overfald begået to dage tidligere.

Her fandt politiet de to unge mænd på 20 og 17 år, mens en tredje mand sprang ud af vinduet ved politiets ankomst. Den 24-årige mand har siden erkendt, at det var ham, der sprang ud af vinduet. 

mb.jpg
Læs også
Kampklædte betjente i aktion i stationsby
mb.jpg
Læs også
Kampklædte betjente i aktion i stationsby

Ved politiets efterfølgende ransagning af huset blev der fundet en pistol med tilhørende ammunition.

Politiets efterfølgende efterforskning viste, at alle tre mænd er medlemmer af bandegrupperingen Black and White South, og at der på tidspunktet for fundet af pistolen var en verserende bandekonflikt mellem Black and White South og rockergrupperingen Satudarah.

Alle tre mænd har nægtet sig skyldige gennem hele sagen og har anket dommen.


Nyhedsoverblik