Lastbilchauffør idømt samfundstjeneste efter dødsulykke

Kvinden blev med helikopter fløjet til behandling på Odense Universitetshospital, men hendes liv stod ikke til at redde. Foto: Lars Dalsig

En lastbilchauffør kørte for stærkt, da han påkørte en personbil på Lolland. Personbilens fører blev dræbt.

En 30-årig lastbilchauffør er tirsdag ved Retten i Nykøbing Falster blevet idømt 30 dages fængsel efter en dødsulykke i november sidste år.

Straffen blev gjort betinget mod, at han udfører 40 timers samfundstjeneste. Han blev desuden idømt en betinget frakendelse af kørekortet i tre år.

Han fortalte, at han først opdagede bilen i sidste øjeblik

Bente Huus Larsen, anklager

Ulykken skete om eftermiddagen den 19. november sidste år på Nakskov Landevej nær Skørringe på Lolland.

Her holdt en 60-årig kvinde stille i sin personbil og blinkede til højre, da lastbilen ramte hendes bil bagfra. 

Kvinden blev med helikopter fløjet til behandling på Odense Universitetshospital, men hendes liv stod ikke til at redde.

Dømt for uagtsomt manddrab

Politiets efterforskning viste, at lastbilen kørte med mindst 81 kilometer i timen ved sammenstødet, selv om hastighedsgrænsen for lastbiler uden for tættere bebygget område er 70 kilometer i timen.

Lastbilchaufføren blev derfor tiltalt - og er altså nu dømt - for uagtsomt manddrab og for ikke at have afpasset hastigheden efter forholdene.

I retten kunne den 30-årig ikke erkende sig skyldig.

- Han erkendte, at han havde kørt på strækningen, men han kunne ikke forklare, hvordan ulykken kunne ske. Han fortalte, at han først opdagede bilen i sidste øjeblik, selv om der er gode oversigtsforhold på stedet, siger sagens anklager, Bente Huus Larsen.

Selv om han nægtede sig skyldig, valgte han at modtage dommen.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App