Lastbil påkørte og ødelagde bro - men nu vender A-broen tilbage

Den ødelagte A-bro over Østre Ringvej i Næstved skal nu genopføres. Sidste år blev den torpederet af en lastbil.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I december sidste år påkørte en lastbil den ikoniske A-bro i Næstved ved Kalbyrisskolen, og brodækket styrtede efterfølgende sammen. 

Chaufføren havde glemt at sænke kranen, og der var tale om et meget voldsomt sammenstød, hvor vragdele fra lastbilen eller broen blev kastet ind i skolebygningen ved siden af.

quote Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi har bøvlet med forsikringsselskabet

Helle Jessen (S), formand for Teknisk udvalg

Men nu vender broen stærkt tilbage, skriver Sjællandske.

Broen er vigtig for børnenes sikkerhed

Kommunen er nemlig nået til enighed om en genopførelse af A-broen med vognmandens forsikringsselskab Topdanmark efter at rådgivningsfirmaet COWI har regnet på, hvad det vil koste at genopføre broen.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi har bøvlet med forsikringsselskabet. Forhandlingerne har trukket ud. De har tilbudt os erstatning. Men vi har i stedet sagt, at vi vil have en ny bro og det får vi, siger formand for Teknisk udvalg, Helle Jessen (S).

skole
Læs også
Lastbil torpederer bro nær skole: - Jeg hørte et brag
skole
Læs også
Lastbil torpederer bro nær skole: - Jeg hørte et brag

Hvorvidt der bliver tale om en helt ny bro, eller genbrug af dele af den gamle bro, står fortsat hen i det uvisse. Det er ligeledes uafklaret, hvornår A-broen igen står klar til at fragte eleverne sikkert over Østre Ringvej. Men Helle Jessen (S) slår fast, at broen gør comeback, og at børnene på Ellebækskolen kan gå en tryggere fremtid i møde.

VIDEO: I december sidste år blev A-broen i Næstved påkørt af en lastbil:

 

Det vækker glæde hos skolebestyrelsen:

- Heldigvis er ingen børn kommet til skade, men hver dag opstår der potentielt trafikfarlige situationer, når skolebørn stiger af bussen og må springe mellem bilerne for at komme over vejen, siger John Axelsen, formand for skolebestyrelsen på Ellebækskolen.


Nyhedsoverblik