Lars Løkke vil finde penge til Kalundborg-motorvejen

Regeringen vil kigge nærmere på, hvordan Kalundborg-motorvejen skal finansieres.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Adskillige virksomheder, lokalpolitikere og lobbyister har længe presset på for at få regeringen til at finansiere Kalundborg-motorvejen.

Der er nemlig en 30 kilometer lang strækning, der mangler at blive bygget færdig.

quote Kalundborg-vejen vil have stor prioritet hos regeringen

Lars Løkke Rasmussen, Danmarks statsminister

En færdigbygget Kalundborg-motorvej var en af de punkter, der blev nedskrevet, da regeringen formulerede sit regeringsgrundlag i november 2016. I grundlaget står der, at regeringens tre partier, Venstre, Konservative og Liberal Alliance, skal arbejde for, at motorvejen bliver bygget færdig inden 2025.

I går blev endnu en politisk sæson på Christiansborg så skudt i gang, da Folketinget åbnede. Dronningen var som altid til stede, og der var Kim Larsen-referencer i statsministerens åbningstale.

Og så var der nyt håb for de mange, der ønsker at få den sidste del af Kalundborg-motorvejen bygget færdig.

Vil skaffe penge

Intet er sikkert, men Lars Løkke Rasmussen (V) udtrykte i går håb for, at finansieringen snart falder på plads, da han fastslog, at en af topprioriteterne i regeringens planer for infrastruktur, er motorvejsprojektet i Vestsjælland.

- Jeg er meget stor tilhænger af en Kalundborgmotorvej. Vi skal finde pengene, og der må jeg sige, at der jeg var finansminister tilbage i 2009, der lavede vi en infrastruktur-plan, der indebar 100 milliarder kroner. Den er ved at være gennemført, og derfor skal vi de kommende måneder kaste et nyt blik ind i dansk økonomi en årrække frem, og der vil Kalundborg-vejen have stor prioritet hos regeringen, sagde Lars Løkke Rasmussen.

I dag er der rundbordsmøde om den sjællandske infrastruktur. Her skal transportministeren, Ole Birk Olesen (LA), kigge nærmere på blandt andet Kalundborg-motorvejen.


Nyhedsoverblik