Lars blev overfaldet i Haslev – tror ikke videoovervågning er løsningen

Lars Rasmussen fra Haslev blev overfaldet på vej hjem fra arbejde i Haslev for et år siden. Han tror ikke, at overvågning havde gjort en forskel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tidligt en torsdag morgen i slutningen af september sidste år var Lars Rasmussen fra Haslev på vej på arbejde.

På den anden side af bageriet i Jernbanegade blev han passet op af to unge mænd, der var synligt påvirkede. Da Lars Rasmussen spurgte dem, om de ikke skulle hjem og sove rusen ud, jagtede de to unge mænd ham gennem gaden, overmandede ham, sparkede og slog ham i ansigtet.

Men på trods af den oplevelse, så synes Lars Rasmussen ikke, at det er en god idé, at Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi nu sætter seks overvågningskameraer op på torvet i Haslev. 

quote Jeg bryder mig ikke om, at alt, vi gør, bliver filmet. Der vil stadig ske overfald, uanset om der er et kamera eller ej

Lars Rasmussen, Haslev

- Det er jeg ikke meget for. Det stopper ikke forbrydelsen, og det er min største betænkelighed. Det er ligesom at feje op, efter der ér sket en skade. Og så bliver alle vi andre, der opfører os ordentligt, overvåget uden grund. Det bryder jeg mig ikke om, siger han til TV ØST.

- Vi lever i et frit samfund, hvor vi skal bevæge os inden for rammerne. Jeg bryder mig ikke om, at alt, vi gør, bliver filmet. Der vil stadig ske overfald, uanset om der er et kamera eller ej.

Gør ikke nogen tryggere

Politiet håber, at kameraerne vil virke forebyggende og tryghedsskabende, men det tror Lars Rasmussen altså ikke kommer til at ske.

Haslev uro
Læs også
Politiet tager nyt våben i brug mod uro - videoovervågning sat op i tre byer
Haslev uro
Læs også
Politiet tager nyt våben i brug mod uro - videoovervågning sat op i tre byer

- Det giver ikke noget som helst konkret i forhold til at blive tryggere som borgere i samfundet, at der kommer et kamera op. Jeg synes, det er en narresut, siger han.

Lars Rasmussen er ikke den eneste, der har oplevet uroen i Haslev, for der har generelt været problemer med ballade i byen. Det har ført til at politiet har været mere til stede, og det samme gælder SSP-medarbejdere, der igennem længere tid har været en aktiv del af nattelivet i Haslev.

Og netop det nævnte forebyggende arbejde har Lars Rasmussen mere fidus til end overvågning.

quote Det giver ikke noget som helst konkret i forhold til at blive tryggere som borgere i samfundet, at der kommer et kamera op. Jeg synes, det er en narresut

Lars Rasmussen, Haslev

- Det handler blandt andet om mere politi på gaden. Og jeg kan egentlig godt forstå, at politiet siger ja til overvågning, når de ikke får flere politifolk, og jeg kan også godt forstå, at nogen synes, det er en god idé. Jeg synes bare, at vi skal kunne bevæge os frit, uden myndighederne overvåger os, siger han.

Også kameraer i Nakskov og Slagelse

I sagen om overfaldet på Lars Rasmussen blev de to voldsmænd anholdt, fordi to forbipasserende hos dem fast, indtil politiet nåede frem. De fik begge ét års ubetinget fængsel for overfaldet i byretten.

Foruden kameraerne i Haslev, sætter politiet også ni kameraer op omkring Axeltorv i Nakskov og fire kameraer på Byskov Allé i Slagelse. Kameraerne optager fra den 1. september, og optagelserne bliver gemt i 30 dage. 

Lars Rasmussen
Læs også
Lars Rasmussen blev overfaldet med slag og spark: Måtte vente syv måneder på dom
Lars Rasmussen
Læs også
Lars Rasmussen blev overfaldet med slag og spark: Måtte vente syv måneder på dom

Overvågningskameraerne er en del af sidste års finanslov, der gav Rigspolitiet mulighed for at sætte 100 kameraer op i hele landet. Det er en del af dem, der nu kommer til at filme i de tre byer.


Nyhedsoverblik