Lang venteliste til nye lejligheder

Over 200 personer står lige nu på venteliste til de nyrenoverede lejligheder i Søhusene. Sådan var historien ikke i de 13 boligblokke, der før stod på grunden i Nakskov.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Efterspørgslen er stor efter de nyrenoverede lejligheder ved Søhusene i Nakskov. Alle lejligheder er besat, før byggeriet står færdigt, og 200 står på venteliste til en af lejlighederne.

Men sådan har det ikke altid været på adressen. I de 13 boligblokke, der før lå på adressen, stod mange lejligheder tomme.

- Folk ville ikke flytte herud. Der var ikke noget i vejen med boligerne, men området havde et dårligt omdømme. Her var mange indvandrere, og mange troede, at der var mange problemer med dem. Men det var et fåtal, fortæller Kim Frederiksen fra Nakskov Almene Boligselskab.

Et dårligt omdømme førte mod konkurs

Det dårlige om dømme gjorde, at ingen ville flytte til området, der før hed Ridderborgsparken, og mange lejligheder stod tomme. Det var dyrt for boligselskabet.

- De tomme lejligheder gav et stort tab. På et tidspunkt var det 3 – 4 millioner om året, som afdelingen skulle dække. Det var der ikke råd til, så vi frygtede konkurs, fortæller Kim Frederiksen.

Derfor valgte boligforeningen at rive de 13 boligblokke ned, og jævne de 327 lejligheder med jorden.  

I stedet ville de opføre nogle mere attraktive boliger, der skulle skrive områdets historie om.

Alt er udsolgt

I dag er alle boliger blevet besat, og 10 uger før byggeriet står færdigt, er 102 af de i alt 104 lejligheder allerede beboet.

Nogle af de første, der flyttede ind er Gerda og Leo Poulsen. De skiftede deres landejendom ud med de ny lejligheder. Den beslutning er de glade for.

- Det er den mest eftertragtede sted i byen, slår Leo Poulsen fast.

Deres besked til de 200 på ventelisten er klar:

- De skulle have været lidt hurtigere i vendingen. Vi flytter i hvert fald ikke ud, før vi ikke kan mere, lyder det fra Leo Poulsen.

Se også: Åbent hus i Søhusene i Nakskov

Fra nedrivning blev til nyrenovering

I dag er der ikke meget, der vidner om de 70’er boligblokke, der før stod på adressen. Men de nye lejligheder er alligevel en renovering af fordums boligbyggeri.

- Vi bygger boligerne på de fundamenter, der allerede er her, vi har ikke udvidet i nogen fundamenter, derfor er det en renoveringssag, fortæller Kim Frederiksen.

Det havde betydning for, hvilken økonomisk støtte de kunne få fra Landbyggefonden.

Den løsning har da også inspireret mange, der har været forbi Søhusene for at gøre dem kunsten efter.

Læs også: Facade i Riddersborgparken revet ned


Nyhedsoverblik