Landsrettens dom er faldet: Kommune skal betale erstatning for svigt i misbrugssag

Dommen er faldet i Østre Landsret i sagen om den seksuelt misbrugte Jean Rasmussen, der stævnede Kalundborg Kommune for ikke at gribe ind.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Kalundborg Kommune burde have gjort mere for at skærme Jean Rasmussen fra de seksuelle overgreb, hun blev udsat for som barn.

Det står klart, efter dommen i Østre Landsret er faldet onsdag.

Det betyder, at den nu 33-årige Jean Rasmussen fra Slagelse får de 300.000 kroner i erstatning, som hun krævede.

Sagen er af principiel karakter, fordi det er første gang, en dansk domstol tager stilling til en kommunes ansvar for indgriben i forhold til overgreb i egen familie og altså ikke i en plejefamilie. Derfor har sagen ikke været for byretten men er i stedet blevet afgjort i Østre Landsret som første instans. 

Jean Rasmussen
Læs også
Hun blev udsat for seksuelt misbrug i årevis af sin stedfar: Nu sagsøger hun kommunen
Jean Rasmussen
Læs også
Hun blev udsat for seksuelt misbrug i årevis af sin stedfar: Nu sagsøger hun kommunen

Jean Rasmussen blev udsat for seksuelt misbrug af hendes stedfar i en årrække fra hun har omkring otte år i 1994 til 1998. Dengang boede hun i den daværende Bjergsted Kommune, der i dag hører under Kalundborg Kommune.

Fik hende ikke væk fra overgreb

Stedfaren blev dømt skyldig i byretten i 2013 og i landsretten i 2014. Han endte med at få et år og tre måneders fængsel.

I årene mens det seksuelle misbrug stod på, betroede Jean Rasmussen sig til en nabo, der også involverede den daværende Bjergsted Kommune i mistanken om overgrebene.

Kommunen iværksatte møder med familien, men ifølge akter fra sagen, som TV ØST har fået indsigt i, blev der aldrig gjort noget for at fjerne Jean Rasmussen fra overgrebene.

Kalundborg Kommune har fire ugers betænkningstid i forhold til, om de ønsker at anke sagen. Kommunen har ikke ønsket at kommentere dommen, men har tidligere udtalt til TV ØST, at de mener, kommunen handlede korrekt efter de gældende regler.

- Når vi kigger tilbage i sagsakterne, så er vores vurdering, at Bjergsted Kommune handlede korrekt efter de regler, som gjaldt i 1994, har Mette Heidemann, direktør for skole- og familieområdet i Kalundborg Kommune tidligere udtalt til TV ØST.

Opdateres...


Nyhedsoverblik