Landsretten dømmer betjent til at betale færdselsbøde

Betjent fra Midt- og Vestsjællands Politi blev blitzet i fartkontrol og fik bøde. Byretten frifandt, men landsret siger, at bøden skal betales.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En færdselsbetjent skal betale en bøde på 1000 kroner for et brud på færdselsloven, fastslår Vestre Landsret fredag i en dom.

Betjenten kørte 56 kilometer i timen på en strækning, hvor man kun må køre 50 kilometer i timen. Det udløste en bøde for at køre for stærkt.

Den 56-årige betjent nægtede at betale bøden, og det førte til en retssag, hvor byretten i første omgang frifandt betjenten.

Imidlertid ankede anklagemyndigheden byrettens afgørelse, og landsretten har nu fastslået, at betjenten skal betale bøden.

Færdselsbetjent i mere end 20 år

Betjenten, der har været ansat ved færdselspolitiet hos Midt- og Vestsjællands Politi i mere end 20 år, var på vej til Hjørring for at afgive vidneforklaring i en anden sag, da han blev blitzet af den automatiske fartkontrol.

Han kørte i en civil patruljevogn og har forklaret, at han speedede op, da han fik mistanke om, at bilisten foran kørte uden sele.

Det viste sig imidlertid, at der ikke var noget at komme efter. Bilisten havde spændt sikkerhedsselen.

Den forklaring accepterede byretten, men anklagemyndigheden mener ikke, at betjentens forklaring fritager ham for at betale bøden.

Selv om det er en beskeden fartoverskridelse, er det ifølge anklageren ude af proportioner og til fare for andre trafikanter, når betjenten speeder op alene på en mistanke om, at der er noget galt.

Straffes med bøde på 1000 kroner

Anklagemyndigheden har under sagen fremført, at det var unødvendigt i situationen.

Og den vurdering er Vestre Landsrets dommere tilsyneladende enig i. De har besluttet, at betjenten skal straffes for fartoverskridelsen med en bøde på 1000 kroner.

Færdselsbetjentens forsvarer, advokat Martin Cumberland, har kaldt sagen principiel. Ifølge ham vil det reelt ikke være muligt for betjente at bringe forankørende køretøjer til standsning.

/ritzau/


Nyhedsoverblik